Acasa Breaking News OPINIE: Fesul lui Diaconescu si jocul de-a monitorizarea

OPINIE: Fesul lui Diaconescu si jocul de-a monitorizarea

scris de Ziua Veche
12 afisari

”Autoturisme inzapezite, drumuri si scoli inchise, circulatie restrictionata, trenuri anulate, localitati in bezna, solicitari-record la ambulante. Avertizarea cod portocaliu de ninsori si viscol a fost prelungita pana luni, la ora 20:00, pentru Bucuresti si judetele Giurgiu, Prahova, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila, Galati, Vrancea si Ilfov”. Asa suna avertismentul meteo luni, 8 februarie. Am luat, ca reper, aceasta zi, apropiata finalului de monitorizare a lui Cristian Diaconescu de catre persoane care au ”scurs” materialul catre o anume publicatie, dar jurnalista care-l conduce nu l-a dat, preferand sa puncteze doar existenta acestuia. Era asa de frig…

”Mi s-a parut dubios modul in care domnul Diaconescu s-a retras”, a zis colega Floriana Jucan. Pana acum, ce avem in aceasta ecuatie? Afirmatia ziaristei, tulburarea lui Crin Antonescu, zambetul sec al lui Cristian Diaconescu, declaratia senatorului PSD prin care spune ca nu va iesi din politica, si mici parti de film de monitorizare create in mintea fiecaruia dintre noi, dupa micile detalii date de directorul de la Q Magazine. Adica, un Diaconescu zice-se deghizat, cu un fes pe cap, pe care chiar purtatorul ni l-a descris a fi unul ”de-a dreptul caraghios, dar calduros”, care misuna – conform relatarii restranse, si prin alte locuri decat la cumparaturi cu sotia, sau la biserica. SRI, moguli si cine mai stie ce. Ziariste si altii.

Haideti sa fim seriosi. Pana acum, din tot acest melanj informativ media despre monitorizarea fostului ministru al Justitiei si Externelor, reiese clar ca nu s-a dorit publicarea unei monitorizari 24 din 24, ci a informatiei ca ea exista! Doar era asa de frig…

Iesirea din cursa pentru sefia hidrei PSD a lui Cristian Diaconescu a folosit shimbarii din PSD. Uite, am sa fiu Gica, si voi afirma, contrar altora, ca Diaconescu, prin retragerea sa, i-a facut un bine lui Ponta. Daca ramanea in cursa, Diaconescu ar fi rupt destule voturi, atatea cat sa nu mai stea in picioare insusi Congresul PSD. N-ar mai fi avut nici unul dintre ceilalti doi contracandidati voturile necesare castigului, adica 811. Retragandu-se din cursa, Diaconescu a lasat culoar liber celor doi ca sa se dea cap in cap si  sa castige cel cu teasta mai tare. Daca pe Diaconescu l-a facut cineva sa dea inapoi, nu monitorizarea a fost aceea, nici cine a facut-o. A contat mai mult confreria celor patru: Iliescu, Nastase, Mitrea, Ponta.

Aberatiiile referitoare la intalnirile de la (cu) Cristina Sincai si mancarea chinezeasca sunt de-a dreptul hilare pentru oamenii seriosi. Sotia lui Diaconescu, Mariana, a transmis atunci interesatilor ca stia de intalnire, ba mai mult, urma sa vina si ea ceva mai tarziu, din cauza ca serviciul nu-i permisese sa plece mai devreme. Trec peste asta si punctez doar faptul ca presa a capatat in ultima vreme o nuanta misogina, cu tenta discriminatorie. Altfel, nu inteleg de ce o ziarista nu are voie sa se intalneasca pentru discutii sau chiar sa-si scoata ochii cu betisoarele chinezesti, cu un politician, fie el Diaconescu, Nastase, Antonescu, Videanu, Basescu si altii. Pe cine deranjeaza?  O ziarista este egala cu un ziarist. Nimic mai mult, nimic mai putin. Pe teren, exista jurnalistul. Nu ”Un”, nu ”O”. Iar jurnalistul e si el om, nu bou, nu tangou!

Revenim la Diaconescu. Si la monitorizare. Ca sa fiu concisa, daca cineva a facut aceasta monitorizare, atunci sigur nu este ”particular”. Iar cei care au facut-o, au vrut sa apara doar informatia. Nu si restul. De ce? Pai, e simplu. Nu pentru cat valora candidatura lui Diaconescu la sefia PSD, ci pentru ce ar putea sa reprezinte candidatura lui Diaconescu mai tarziu, in altfel de alegeri. Publicul s-ar intoarce la informatia conform careia a existat o monitorizare de zece zile a lui Cristian Diaconescu. Un deghizat. De ce sa-l mai gireze cu incredere? Nici n-ar mai avea nevoie de publicarea monitorizarii. Parerea mea este ca Diaconescu si-a facut propriul joc prin iesirea din cursa. Iar ”serviciile” si-au facut jocul pentru mai tarziu. Si au ales ”coincidenta”.

Nu stiu unde scrie ca Diaconescu nu are voie sa poarte fes. Era asa de frig…de portocaliu in perioada aia…Si-apoi, fratilor, si Traian Basescu are propriul fes. Sa aiba toti care poarta fes vreun interes?

0 comentariu

maricica 23-06-2010 - 20:46

stimati scriitori si telespectatori, poate autorul sa-mi explice si mie ce va sa zica asta: au facut influente????????????????
au facut kkt praf, au facut greseli de gramatica, au facut scoala prea repede, au facut de kkt limba romana, au facut pipi, DAR AU FACUT INFLUENTE? haide bre, sa-mi iegzplice careva pana nu ma inervez!

gigcu 24-06-2010 - 04:34

si aflati cine e in spatele lor confiscatile averea si mars afara din romanica ca sa furat destul ajunge cit au furat sa li se taie mina dreapta confoem coranului

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult