Acasa Breaking News Optimismul romanilor in privinta propriei situatii financiare este in crestere

Optimismul romanilor in privinta propriei situatii financiare este in crestere

scris de Ziua Veche
3 afisari

Daca in perioada septembrie – noiembrie 2009, aproximativ 61 % dintre romani considerau ca situatia lor financiara este mai rea decat cu 12 luni in urma, in luna decembrie situatia s-a imbunatatit, procentul acestora fiind de doar 57 %, potrivit unui sondaj de opinie realizat de GfK Romania.  

 Mai mult, in privinţa perspectivelor financiare, numai 30% dintre români spun că se vor înrăutăţi, în scădere cu peste 10 procente faţă de lunile de toamnă şi comparabil cu ceea ce declarau în decembrie 2008, când 26% se aşteptau la o înăsprire a acestei situaţii. Peste trei sferturi dintre cei chestionati afirma ca starea generala a economiei a cunoscut un regres in ultimele 12 luni, in vreme ce sperantele pentru anul in curs sunt destul de mari, 20 % declarandu-se optimisti, procent chiar mai bun decat cel inregistrat in decembrie 2008, cand acesta a fost de 15 %. Acesta atitudine pozitiva se mentine si in privinta evolutiei inflatiei sau a somajului. Numai doua treimi dintre romani estimeaza o crestere de preturi in 2010, fata de 70 % care credeau acest lucru in urma cu un an. De asemenea, dupa o medie lunara pe tot parcursul lui 2009 de aproape 85 % a celor care vedeau o crestere a ratei somajului in urmatoarele 12 luni, acest procent s-a redus la 78% in decembrie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult