Acasa Breaking News Peste 200 de morti in incendiile din 2009

Peste 200 de morti in incendiile din 2009

scris de Ziua Veche
13 afisari

 

Peste 200 de oameni au murit in incedii anul trecut, iar 563 au suferit diferite traume, se arata in raportul anul al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta(IGSU), pentru 2009. 

 

 

Aproximativ 90% din totalul deceselor s-au inregistrat ca urmare a incediilor produse la locuinte individuale. Desi numarul de decese este foarte mare, oficialii IGSU au declarat ca, statistic, numarul acestora a scazut cu 21%. Anul 2009 a fost unul in care in Romania s-au petrecut 15.760 de incendii, cu o medie de 43 pe zi. Dintre acestea, 38% la locuinte particulare, 28% la anexele acestora, 9% la mijloace de transport, 6% in industrie, 9% la activitati de servicii colective, sociale si personale, 4% in comert si alimentatie publica si 6% in alte domenii de activitate. ngajatii IGSU au intervenit anul trecut la : 105.422 solicitari de asistenta medicala de urgenta si descarcerare (reprezentand 72% din totalul interventiilor), 15.760 incendii (11%), 9.165 arderi necontrolate (6%), 4.688 actiuni pentru protectia comunitatilor (3%), 2.560 asistenta persoane (2%) si 9.600 alte situatii de urgenta (6%). Serviciile mobile de urgenta, reanimare si descarcerare au intervenit, in medie, la 289 cazuri pe zi, fiind asistati 89.927 adulti si 6.851 copii.

Pe timpul actiunilor de interventie, au fost salvate 4.563 persoane (3.711 adulti si 852 copii) si protejate bunuri in valoare de peste 4,8 miliarde lei. De asemenea, au fost salvate 5.313 animale si 4.959 pasari.

Din pacate, la capitolul regim disciplinar, 750 de lucratori IGSU au primit sactiuni disciplinare, inclusiv retragerea soldei de merit si suspendarea indemnizatiei de comanda. Concursurile de ocupare a posturilor din cadrul inspectoratelor judetene ale Inspectoratului au fost implicate intr-un scandal in anii 2006-2007 iar ca urmare in 2009 s-a inceput urmarirea penala a 53 de lucratori in prezent fiind in curs cercetarea pentru 34 dintre acestia, 19 cazuri fiind solutionate cu rezolutie de neincepere sau scoatere de sub urmarirea penala.

0 comentariu

Liviu 16-06-2010 - 21:30

… avea morcovu’ bagat cel mai tare cand cu motiunea ! Nici frunzele nu se mai vedeau !!! Probabil este cel mai pasibil de „urmarirea penala” (in termeni populari „bulau”) asa cum a fost si Guzganu’ Rozaliu la vremea sa … Intrebarea este cum de nu ajung acolo unde le este locul ?!!!

marius 17-06-2010 - 10:06

Familia asta Videanu,care provine dintr-o zona plina de oameni cinstiti si cumsecade, Teleorman,a calcat in picioare orice urma de demnitate, care ar fi trebuit sa le ramana undeva in suflet,ca la niste oameni ce au trait printre oameni de mare caracter.Zic asta,pentru ca le cunosc bine locul lor de obarsie si pe oamenii de acolo.In localitatea Silistea,jud.Teleorman in care a copilarit madame Videanu, oamenilor le este rusine ca satul lor este facut de rusine,de comportamentul acestei familii.Dar nu acest lucru ia indignat cel mai mult,ci faptul ca tatal doamnei,nea Tite,asa cum ii spuneau consatenii,numele dumnealui fiind Tican Neagu, a fost lasat de izbeliste singur, neputincios si bolnav,intr-o casa batraneasca in acest sat, pe care il mai vizitau oamenii din sat cu o farfurie de mancare.Nu, nu acest lucru este important,ca oamenii din sat ii mai dadeau o farfurie de mancare, ptr ca asa se intampla in satul romanesc. Comunitatea este mai unita si cand il vad pe consateanul lor la nevoie, oamenii isi fac pomana.Dar problema era ca aceasta familie cu inimi de hiene, milionari in euro si in plin succes „bordurian” la Primaria Capitalei,nu le-a dat prin cap macar sa angajeze o femeie de acolo din sat sa mearga la nea Tite sa-i faca o mancare calda, sa-i mai spele rufe, sa-i calce o camasa, etc…, nu mai zic de ce ar fi facut orice crestin la banii lui, sa-l fi luat aproape de ei, macar ca ii face-au si lui o camaruta, undeva in dita-mai terenul ala pe care l-au luat degeaba…de si-au facut enormul lor palat imparatesc.Dupa ce a inceput lumea din sat sa vorbeasca pe la colturi,s-a reusit in sfarsit o oarecare presiune, de au angajat in sfarsit si ei o femeie ca sa ii faca menajul batranului. Nu a mai durat mult,ca omul a fost dus la spital si a murit,scapand de umilinta „copiilor” Videanu.Povestea este absolut reala, cunoscuta de mine personal! Ce anume sa ne mire la asemenea oameni,daca ei si-au tradat parintii si satul,iar acum vedem,ca si tara?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult