Acasa Breaking News Plajele din California sunt invadate de calmari uriasi

Plajele din California sunt invadate de calmari uriasi

scris de Ziua Veche
0 afisari

.Plaja din Newport Beach este zilele acestea un adevarat loc de pelerinaj pentru pescarii sportivi care isi doresc sa prinda calmari uriasi. 


 

Cel mai mare exemplar pescuit a avut o greutate de 27 de kilograme, ceilalti pescari multumindu-se cu specimene intre 9 si 18 kilograme. Conform specialistilor, migratia speciei nu este ceva nemaintalnit, iar cei prinsi sunt calmari Humboldt, numiti popular si calmari uriasi, acestia ajungand pana la o greutate de 45 de kilograme si o lungime de pana la 2 metri. Calmarii au fost pescuiti noaptea pentru ca este mai usor sa ii atragi cu ajutorul luminilor. “Lumina face ca planctonul sa aiba o anumita stralucire, care, la randul ei, atrage calmari care ies la suprafata pentru a se hrani. Astfel, putem sa ii prindem mai usor”, a declarat unul din pescarii entuziasti. Pescarii din Orange County au declarat ca, de vineri pana astazi, au reusit sa prinda peste 400 de exemplare, de diferite greutati si marimi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult