Acasa Breaking News Postasii vor purta spray-uri lacrimogene si GPS

Postasii vor purta spray-uri lacrimogene si GPS

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Inspectoratul General al Politiei Romane va suplimenta numarul politistilor care vor patrula pe traseele de deplasare a factorilor postali in perioada distribuirii pensiilor. Postasii vor fi dotati si cu mijloace tehnice de autoaparare si localizare. Printre ele, spray-uri iritant-lacrimogene si aparate GPS. In ultima perioada, s-au inmultit jafurile asupra factorilor postali, categorie profesionala cu grad ridicat de vulnerabilitate.


Chestorul principal al Politiei Romane, Petre Toba a semnat, luni, un protocol de colaborare intre Inspectoratul General al Politiei Romane si Compania Nationala Posta Romana. Obiectivul principal al protocolului de colaborare intre cele doua institutii il reprezinta cresterea nivelului de siguranta al valorilor pe care subunitatile postale le pastreaza, depoziteaza, manipuleaza si transporta, precum si cu privire la masurile de protectie a vietii si integritatii corporale a lucratorilor postali si a clientilor serviciilor postale, a comunicat IGPR. Astfel, Inspectoratul General al Politiei Romane, prin unitatile teritoriale va suplimenta efectivele de politisti care vor patrula pe traseele de deplasare a factorilor postali in perioada distribuirii pensiilor si va desfasura activitati de instruire si pregatire antivictimala. De asemenea, in vederea diminuarii riscurilor la care pot fi expusi factorii postali, politia va organiza deplasarea acestora in sectoarele de distribuire, cu mijloace de transport. Totodata, acestia vor fi dotati cu mijloace tehnice de autoaparare si localizare. Potrivit IGPR, fiecare postas va primi un spray lacrimogen, iar pentru a fi localizat in timp real va purta in geanta un aparat GPS. Politia va oferi si consiliere de specialitate referitoare la masurile de asigurare a pazei si protectiei unitatilor postale, a bunurilor si valorilor detinute, manipulate si transportate, potrivit prevederilor legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor.

In zonele care prezinta riscuri potentiale pentru lucratorii postali, Posta Romana, prin reprezentantii directiilor regionale sau oficiilor judetene de posta, va intreprinde demersuri pentru crearea posibilitatii achitarii pensiilor in sedii ale autoritatilor locale, precum si in vederea insotirii factorilor postali de catre politisti comunitari ori alte persoane anume desemnate de autoritatile locale. Inmultirea fara precedent, pe intrag teritoriul tarii, a jafurilor (inclusiv cu mana inarmata) si talhariilor nu i-a ocolit nici pe factorii postali, in special femeile cazand victime a acestor infractiuni. De altfel, aceasta categorie profesionala este clasificata ca avand grad mare de vulnerabilitate in activitatea de distribuire a banilor sau a valorilor postale. Noul protocol de colaborare, care are o valabilitate de un an, cu posibilitatea de a fi prelungit, va intra in vigoare de la 1 martie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult