Acasa Breaking News Prefectii si procurorii vor fi pe stadioane la meciurile cu grad ridicat de risc

Prefectii si procurorii vor fi pe stadioane la meciurile cu grad ridicat de risc

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Presedintele FRF, Mircea Sandu, si secretarul general al LPF, Valentin Alexandru, citati de Mediafax, s-au declarat de acord, marti, cu modificarile propuse la Legea 4/2008 privind combaterea violentei in sport. Acestea prevad ca, la meciurile cu grad ridicat de risc, este necesara prezenta prefectului si a unui procuror.


Sandu a dat exemplu campionatul Italiei, unde se intampla de multa vreme ca prefectul si un procuror sa fie prezenti pe stadion la meci : „In Italia, acest lucru se intampla de multa vreme. Trebuie ca masurile sa fie luate urgent, pentru a preintampina actiunile unora, astfel incat, din nou, oamenii sa vina pe stadion cu familia. Sigur ca ne imputinam din cauza comportamentului suporterilor, dar si din cauza calitatii jocului. Nu as putea sa spun daca Jandarmeria ar trebui sau nu sa intervina, fara avizul prefectului. Ma gandesc ca, pana afla prefectul, care se afla intr-o alta zona, probabil, pana se constata fapta, se termina jocul”

 

 

La randul sau, Valentin Alexandru a aratat ca exista o problema cu Justitia: „Ma refer la o minoritate care populeaza stadioanele, 100-200. De ce nu o putem extrage prin efectul legii? Problema este in Justitie, daca nu ii pedepsim. Are Jandarmeria o lista cu 13 interzisi pe stadioane, care au revenit si au cautat sa intre iar pe stadioane. Abia ieri (n.red- luni), pentru un singur individ a inceput urmarirea penala, care, probabil, va dura doi ani, trei ani. Pana cand se termină procesul, uita de ce l-au inceput. Aici e problema. Eu am insistat sa definim si huliganul, ca el exista”.

Potrivit unei propuneri legislative, care modifica Legea 4/2008 privind prevenirea si combaterea violentei cu ocazia competitiilor si jocurilor sportive, aflata in dezbaterea Comisiei pentru Educatie, Stiinta, Tineret si Sport din Senat, la meciurile cu grad ridicat de risc vor fi prezenti un procuror si prefectul sau un reprezentant al acestuia. Totodata, aprobarea prefectului privind interventia in forta pentru restabilirea ordinii publice nu mai este necesara in cazul in care asupra fortelor de ordine sau a altor persoane se exercita violente.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult