Acasa Breaking News Prima casa, luata de la zero

Prima casa, luata de la zero

scris de Ziua Veche
1 afisari

Prima casa trebuie sa ajute economia romaneasca prin sprijinirea construirii de la zero a locuintelor, arata Confederatia Patronala din Industrie, Agricultura, Constructii si Servicii din Romania, CONPIROM.


CONPIROM considera ca Guvernul trebuie sa orienteze relansarea programului Prima Casa catre construirea de la zero a locuintelor pentru ca aceasta masura sa vina in sprijinul economiei reale. Italia a aplicat acelasi program pentru construirea a 100.000 de locuinte noi, iar masura a fost de un real succes, transmitandu-si efectele in economie, arata presedintele Confederatiei, Vasile Turcu.Prin relansarea programului Prima Casa pe aceste principii, ar fi angrenati peste 200.000 de oameni din domeniul constructiilor si sectoarelor anexe (proiectare, producatorii de balast, BCA, vopseluri, usi etc.). In cazul in care Prima Casa permite din nou achizitionarea de locuinte deja construite, programul ii salveaza pe developerii si pe intermediarii din domeniul imobiliar, multi din afara tarii si care isi repatriaza profitul fara nici un avantaj pentru Romania, in timp ce muncitorii din constructii vor ajunge someri. ‘’ De aceea, CONPIROM reia propunerea pe care a facut-o Guvernului inca de la demararea programului Prima Casa, aceea de a directiona aceasta masura spre beneficiul economiei reale’’ , a conchis Vasile Turcu. Pe 20 mai 2009, Guvernul a aprobat programul PRIMA CASA, program al carui scop declarativ este oferirea unui sprijin celor care vor sa-si cumpere o locuinta, dar nu au fonduri suficiente sau nu prezinta suficiente garantii. Astfel, statul garanteaza 80% din valoarea unor credite ipotecare luate de cetatenii romani, valoarea maxima a creditului garantat de catre stat fiind de 60.000 de euro.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult