Acasa Breaking News „Amour” a fost votat cel mai romantic cuvant din lume

„Amour” a fost votat cel mai romantic cuvant din lume

scris de Ziua Veche
1 afisari

„Amour” a fost desemnat cel mai romantic cuvant din lume, in urma unui sondaj realizat de Institutul Lingvistic Today Translations, din Londra, in randul a 320 de lingvisti, cu cateva zile inainte de Valentine’s Day.„Amour” s-a clasat inaintea cuvantului „amore”, echivalentul lui italian, desi italiana a fost desemnata cea mai romantica limba din lume. De asemenea, la general, italienii domina in topul celor mai romantice cuvinte din lume.

Astfel, „bellissima”, care in italiana inseamna „foarte frumoasa”, s-a situat pe locul al treilea in topul celor mai romantice cuvinte din lume, iar ” tesoro”, care inseamna „comoara” si se regaseste atat in limba italiana cat si in cea spaniola, a ocpuat locul al patrulea. A doua cea mai romantica limba din lume a fost votata franceza, urmata de spaniola si engleza, amandoua pe locul al treilea. Lingvistii de la Today Translations au facut si un top al celor mai putin romantice moduri de a spune „Te iubesc”, in diverse limbi straine. In acest top, pe primul loc se situeaza japoneza – „watakushi-wa anata-wo ai shimasu”, urmata de galeza – „rydw i’n dy garu di” si klingoniana – „qaparha”, vorbita in universul „Star Trek”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult