Acasa Breaking News „Mi-e dor de Romania” – Protest la Ambasada din Chisinau

„Mi-e dor de Romania” – Protest la Ambasada din Chisinau

scris de Ziua Veche
12 afisari

 

.Mai multi tineri din Grupul de initiativa „Spirit Romanesc” au protestat sambata, in fata Ambasadei Romaniei la Chisinau. Avand la ei “bancnote” de 500 de euro, cu inscriptia „Mi-e dor de Romania”, acestia au pichetat misiunea diplomatica, manifestandu-si astfel nemultumirea fata de faptul ca cetatenii moldoveni sunt nevoiti sa prezinte dovada ca dispun de suma de 500 de euro, in caz ca vor sa obtina viza pentru Romania, transmite Jurnal TV.


Tinerii din cadrul grupului de initiativa „Spiritul Romanesc” au cerut astfel modificarea Ordonantei Guvernului roman, care prevede ca orice cetatean din afara Uniunii Europene, care doreste sa obtina o viza pentru Romania, trebuie sa prezinte dovada ca are un cont bancar cu suma minima de 500 de euro. Potrivit tinerilor protestatari, acest act normativ “ingradeste accesul cetatenilor moldoveni in Romania”. Tinerii sustin ca vor continua sa iasa in strada pana cand aceasta prevedere va fi anulata.

.

Potrivit Radio Romania Actualitati, dupa 15 minute de protest, doi tineri din grupul de Initiativa „Spirit Romanesc” au fost invitati in sediul Ambasadei pentru discutii. Reprezentantii ambasadei au aratat reprezentantilor protestatarilor documentele Uniunii Europene, potrivit carora toti cetatenii extracomunitari trebuie sa dovedeasca detinerea acestei sume la intrarea pe teritoriul Uniunii.

Conform organizatorilor protestului, „Spirit Romanesc” este un grup apolitic, care promoveaza valorile nationale romanesti in Republica Moldova si desfasoara actiuni ce au la baza patriotismul si implicarea civica.

0 comentariu

xviorel 21-06-2010 - 17:56

…ei nu au dreptul la viata asa cum zicea ca „palestinienii” au dreptul ?

…sau „dreptatea” e impartita conform stapanului inventator al islamului, satana (fost lucifer) ?

Pocaiti-va si credeti in DOMNUL Isus Hristos caci EL vine FOARTE CURAND.

http://www.sfarsitul-vremurilor.webs.com

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult