Acasa Breaking News „The Hurt Locker” a avut BAFTA

„The Hurt Locker” a avut BAFTA

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Drama de razboi „The Hurt Locker”, regizata de Kathryn Bigelow, a castigat duminica seara premiul Academiei Britanice de Film si Televiziune (BAFTA) pentru cel mai bun film, transmite tvr.ro. Ceremonia a avut loc la Londra, la Royal Opera House.


 

Kathryn Bigelow a castigat si premiul pentru regie, pentru „The Hurt Locker”, in fata fostului ei sot, James Cameron, nominalizat la aceeasi distinctie pentru „Avatar”. „The Hurt Locker”, nominalizat la opt categorii, ca si „Avatar” si „An Education”, a mai obtinut si premiile pentru cel mai bun scenariu original, cea mai buna imagine, cel mai bun montaj si cel mai bun sunet.

Filmul „Avatar” a obtinut, in schimb, distinctiile pentru cea mai buna scenografie si cele mai bune efecte vizuale.

Britanicii Colin Firth („A single man”) si Carey Mulligan („An Education”) au castigat premiile BAFTA pentru cel mai bun actor, respectiv cea mai buna actrita in rol principal.

Christoph Waltz („Inglorious Basterds”) a castigat premiul pentru cel mai bun actor in rol secundar, iar Mo’Nique – premiul pentru cea mai buna actrita in rol secundar pentru interpretarea unei mame abuzive in drama „Precious”.

Premiul pentru debut „The Orange Rising Star”, votat de public, i-a revenit actritei Kristen Stewart, vedeta din trilogia „Amurg/ Twilight”.

La aceasta editie a premiilor BAFTA, actrita Vanessa Redgrave a fost distinsa cu Academy Fellowship pentru intreaga cariera.

0 comentariu

maco 25-06-2010 - 06:05

de mantuiala.
articol slab, umplutura jurnalistica.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult