Acasa Breaking News Rasfoim gazetele – iesirea prin Sarindar, 11 februarie

Rasfoim gazetele – iesirea prin Sarindar, 11 februarie

scris de Ziua Veche
1 afisari

Pensiile, sau mai bine zis “other people’s money”, tin prima pagina a gazetelor care se gasesc pe tarabe pe 11 februarie. Cat s-ar lua de la cei mai bogati – privilegiatii sistemului postdecembrist, comunisti de frunte sau tortionari cu rezultate in munca securistica – a fost subiectul cel mai de interes pentru ziaristi. Evenimentul zilei (www.evz.ro ) a facut un calcul si titreaza: “Cea mai mare pensie taiata la 2.700 de lei”. Romania Libera (www.romanialibera.ro ) face un inventar si ne spune: “Guvernul usureaza bugetul de 27.000 de pensionari de lux”. Calculele sunt bune doar ca proiectul de lege, caruia guvernul Boc i-a facut mare reclama in campania de “echitate sociala”, trece si prin Parlament. Acolo unde, la adapostul celor doua bilute pe care le tin in maini, parlamentarii nu-si vor vedea mai intai de propriul interes. Adevarul (www.adevarul.ro ) remarca faptul ca alesii vor trebui sa voteze impotriva privilegiilor pe care le au. Oare vor pune soarta romanului de rand inainte poftelor domniilor lor? Sau ale celor peste 200.000 de privilegiati ai pensiilor speciale. Greu de crezut!

Tot despre bani si pe paginile celorlalte gazete. Gandul (www.gandul.info) tinteste spre Fondul Proprietatea, acolo unde 17 baieti destepti, cocotati cu grija de partidele care ii recomanda, iau salarii al caror cuantum se ridica la astronomica suma de doua milioane de euro pe an. Ionut Popescu spune ca ii e rusine de maica-sa cand se gandeste cat incaseaza de la stat. Acel stat care n-are bani de medicamente pentru bolnavii din spitale, pentru pensionari sau pentru lemne in salile de clasa ale copiilor care descifreaza abecedarul la tara. Da, lui Ionut Popescu ii e rusine cu leafa absolut nesimitia pe care o are ca sef al inutilului Fond Proprietatea. Insa Gandul a aflat ca nu ii e nici un fel de jena cu ce ridica in calitate de membru in  Consiliul de Administratie al Eximbank, o banca de stat din care s-a indestulat pe saturate si familia Geoana prin cumnatul Ionut Costea, pana i-a lovit flacara violeta. Ionut Popescu invoca…exact, clauza de confidentialitate, cea la paravanul careia, legal, s-au dat niste tunuri de rasunet in avutia statului.

Si tot despre bani, dar din alta perspectiva, mai rece, vorbeste si Jurnalul national (www.jurnalul.ro ). Aici deja calculele arata ca “Imprumutul de la FMI” a fost “ mancat de baba iarna”. Da, o nenorocire, cum e criza, nu vine niciodata singura, aduce cu ea si o lunga iarna grea.

Si daca vrem sa aflam ce s-a mai facut cu banii statului, trecem la Curentul (www.curentul.ro ). Din paginile fostului ziar al mogulului SOV aflam ce-au mai facut slugile acestui machiavellic fost gestionar de aprozar. Anume ca “Oamenii lui Vantu l-au amenintat pe presedintele ANAF”. De ce? Pentru ca Sorin Blejnar a avut tupeul sa trimita Garda in control la Realitatea Media ca sa ia urma unei returnari de TVA de vreo 60 de milioane de euro catre Petromservice, firma care a intrat in insolventa ca sa scape de creditori, inclusiv de salariatii ramasi neplatiti. Curentul aduce noi dovezi, audio.

In gazetele de azi mai puteti citi despre scoaterea in afara legii a plantelor vandute in magazinele de vise sau cum s-a lamentat Andrei Gheorghe cand a venit vorba de sangele lui. Romania Libera ne dezvaluie ca pe Autostrada Comarnic-Brasov cesionarul va plati amenzi de 100.000 de euro pentru fiecare groapa in asfalt.  Adevarul, cel distantat de politica, ne arata cum ex-ministrul Ridzi hranea clientela PDL de la buget. Iar daca va intereseaza neaparat puteti gasi cate ceva in aproape toata presa despre certurile de la usa marelui cort rosu al PSD.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult