Acasa Breaking News RCA-ul platit inaintea reparatiei

RCA-ul platit inaintea reparatiei

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Soferii care au asigurari RCA vor avea in curand dreptul de a solicita despagubiri pentru prejudiciile produse autovehiculului, inainde de reparatia acestuia, conform unei modificari legislative anuntate luni de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). Asiguratorii RCA au obligatia de a stabilii cuantumul despagubirii la valoarea preturilor practicate de catre unitatile de specialitate sau prevazute in cataloage de specialitate, astfel incat despagubirea primita sa-i permita pagubitului efectuarea reparatiilor. Pana la emiterea acestei modificari, costul reparatiilor era stabilit pe baza evaluarii asiguratorilor, iar pretul era sub nivelul necesar acoperirii cheltuielilor de reparatie. Prin aceasta masura pagubitii vor solicita mai intai plata si ulterior vor efectua reparatiile necesare si nu vor mai fi obligati sa isi repare masinile in service-urile agreate de firmele de asigurare. Deocamdata nu s-a stabilit si numarul celor care vor incasa banii inainte, fara sa isi repare masinile. In comunicatul CSA se mentioneaza si faptul ca despagubirea va fi achitata in termen de 10 zile fata de 15 zile, cat era pana acum. In privinta daunelor susceptibile de frauda, asiguratorii care au suspiciuni vor fi obligati sa le comunice in scris acest lucru, atat asiguratului, cat si pagubitului, in termen de zece zile de la data avizarii daunei. Investigatiile nu se pot intinde pe mai mult de 3 luni. „Am decis modificarea normelor RCA pentru a sprijini si mai mult interesele asiguratilor si imi exprim speranta ca aceste demersuri vor conduce la imbunatatrea serviciilor prestate de catre companiile de asigurare. Daca pana acum societatea de asigurare stabilea valoarea despagubirilor potrivit propriilor criterii, acum valoarea pagubei se stabileste avand in vedere preturile practicate de catre unitatile de specialitate sau cele din cataloagele de specialitate”, a declarat presedintele CSA, Angela Toncescu. Modificarea legislatiei vine in intampinarea conflictului de cateva luni intre o serie de service-uri auto si firmele de asigurari. Reprezentatii service-urilor auto s-au plans ca mai mereu trebuie sa astepte foarte mult timp dupa banii din partea asiguratorului.

Demisie pentru RCA

Presedintele Asociatiei Societatilor de Service Auto Independente (ASSAI), Ion Vasile, a demisionat din cadrul acestei organizatii in urma neintelegerilor cu directorul Cristian Muntean. Vasile a precizat ca nu este de acord cu demersurile actualei conduceri ASSAI impotriva Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor avand ca obiect cresterea preturilor. “Nu am inteles si nici nu am sa inteleg ce treaba avem noi ca reprezentanti ai service-urilor auto cu tarifele RCA. Cred ca actuala conducere ASSAI depaseste orice limite incercand sa lanseze acuze care mai de care mai sofisticate si care in final nu duc decat la accentuarea situatiilor conflictuale dintre asiguratori si service-urile auto care si asa s-au accentuat pe perioada crizei economice”, de declarat Vasile. Acesta a infiintat o noua organizatie – Patronatul Societatilor de Service Auto din Romania (PSSAR) si indeamna service-urile auto neafiliate ASSAI sa se alature acesteia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult