Acasa Breaking News Reportaj: Drame de Sectorul 3

Reportaj: Drame de Sectorul 3

scris de Ziua Veche
1 afisari

Ca sa fii cetatean al sectorului 3, trebuie sa ai nervii tari, pentru ca in ciuda laudelor pe care domnul Liviu Negoita le-a primit ca primar de sector, o gramada de treburi nefacute ii zdruncina fatada de ”mare gospodar”. Ba mai degraba, lumea a ajuns sa se-ntrebe de ce nu merg lucrurile cum trebuie, mai ales când e vorba de parcari. Ca doar asta se numara printre marile probleme ale Citadelei.

Ea scoate la iveala mecanismul de conservare al autoritatilor in fata stresului zilnic al cetateanului. Mai ales acum, cind iarna nu-i ca vara, dar conducatorii au ramas aceiasi.

Zilele acestea a tot nins. In fata blocului unde locuiesc, in Matei Basarab, o dubita Ford alba ca neaua, cu numarul B-117521 zace de duminica pe un loc de parcare pentru care am autorizatie si platesc taxa anuala.  Soferului care a lasat-o acolo, de duminica, pana s-a umplut de zoaiele naturii, nu i-a plesnit obrazul nici de ger, nici de nerusinare, asa ca am facut, ca un soldat disciplinat, apel la lege. Adica am sunat la dispeceratul Politiei Comunitare Sector 3. Nu o zi, ci doua, nu o data, ci de patru ori.

Marti, zi cu ghinion, mi s-a explicat printr-o voce masculina de la 9543, ca masinile ROSAL au treaba cu deszapezirea. Sa mai astept. A mai trecut o zi. Miercuri. Timp in care, de la acelasi dispecerat, mi s-a zis ca ROSAL, cu care Primaria Sector 3 are contract, trebuie sa vina sa ridice masina-invadator. Cand anume, nu se stie. Nu se poate preciza. In tot acest timp, un smecher are parcare neplatita, gasita gata deszapezita, iar fraierul asteapta la mila lui monsieur Rosal.

In sectorul 3 mai sunt multe lucruri de pus la punct. Cand a luat primaria decizia de a cimenta banci la câtiva metri de blocurile oamenilor, nu i-a intrebat. Toata vara, proprietarii au fost nevoiti sa asculte manelele bronzatilor din zona, tobe, fluieraturi, injuraturi, toate pe post de serial, in fiecare seara. Nici acum, pe ger, unii nu se cumintesc. Se aduna grupuri-grupuri, la lasatul intunericului, si incep samba dimboviteana. Nu poti cere agentilor de proximitate sa se deplaseze tot timpul la fata locului. Sunt si ei oameni. Daca te gandesti ca de multe ori sunt trimisi fara masina la ”locul faptei”,, unde mai pui si salariile vai steaua lor, si pensiile care-i asteapta de la acest guvern de simandicosi, atunci ti se inmoaie sufletul, tragi aer in piept, adaugi simultan vreo doua vorbe de duh, si gata. Cu Distonocalm trece orice. Vezi altfel Sectorul 3. Fara arsenalul de locuri de joaca aparute in urma combinatiei afaceriste dintre primarul Negoita si firma unei prietene de familie, Florina Bostina, AA Marcketing and Management, fara blocuri construite dupa autorizatii ciudate eliberate de arhitectul primariei (cu etaje mai multe decit restul din zona), fara tomberoane de gunoi puse alandala, prin jurul carora balesc ciinii maidanelor. In Sectorul 3, autoritatile par sa hiberneze. Iar tu, traitor al dramelor institutionale din acest sector, degeaba ceri aplicarea legii. Vine si ea, daca vrea muschii lor. Daca nu, ba!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult