Acasa Breaking News Romania datoare la Nutu Camataru

Romania datoare la Nutu Camataru

scris de Ziua Veche
2 afisari

 

Nutu Camataru a castigat la CEDO procesul intentat statului roman. Judecatorii Curtii de la Strasbourg au decis ca statul roman sa-i plateasca, din banii nostri, fireste, daune de 3200 de euro.

Instanta a luat aceasta decizie pentru ca Nutu Camataru, pe numele real Ion Balint ar fi suferit moral de pe urma unui proces care a durat prea mult, adica aproape opt ani, informeaza Realitatea TV.

 

 

Nutu Camataru a fost arestat in 1994 pentru jaf si, un an mai tarziu, a fost deferit justitiei. Cauza a fost trimisa de la o instanta la alta, restituita apoi procurorilor si retrimisa in judecata in 2001. Tocmai in 2003 s-a dat prima condamnare in acest dosar, Nutu Camataru fiind condamnat la sase ani de inchisoare. Judecatorii au spus ca mai multe amanari ale judecarii cauzei s-au datorat lipsei de procedura si pierderii dosarului. Actiunea la CEDO a fost depusa de Ion Balint, admisa in 2006 iar statul roman, recte contribuabilii, vor trebui sa plateasca banii in maximum trei luni.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult