Acasa Breaking News Romania si-a informat toti vecinii cu privire la scutul antiracheta

Romania si-a informat toti vecinii cu privire la scutul antiracheta

scris de Ziua Veche
0 afisari

.Pe langa discutiile avute cu reprezentantii Republicii Moldova, Ministerul Afacerilor Externe a oferit explicatii privind scutul american antiracheta tuturor tarilor vecine.


 

 

Astfel, directorul general pentru afaceri strategice din MAE, Calin Stoica, a avut intrevederi la Bucuresti cu ambasadorul Bulgariei, Valentin Radomirski, cu ambasadorul Ucrainei, Markian Kulik, precum si cu ambasadorul Republicii Serbia, Zoran Popović pe tema participarii la sistemul de aparare antiracheta. Totodata, la 10 februarie au avut loc, la Budapesta, consultari politice bilaterale pe problematica de securitate, la nivel de director de departament din MAE, prilej cu care a fost abordat si subiectul apararii antiracheta. 

„Oficialii din statele vecine Romaniei au fost informati cu privire la decizia Consiliului Suprem de Aparare a Tarii si la datele disponibile referitoare la proiect, aratandu-se ca noua abordare a Administratiei americane creste capacitatea de aparare a Europei, in conditiile in care amenintarile reprezentate de rachetele cu raza scurta sau medie de actiune sunt in crestere, iar zona geografica in care se afla tara noastra este una din cele mai vulnerabile din acest punct de vedere”, precizeaza un comunicat MAE.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult