Acasa Breaking News S-a rupt lantul de iubire la PNL

S-a rupt lantul de iubire la PNL

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Fostul presedinte al PNL Calin Popescu Tariceanu il pune la respect pe Crin Antonescu cerandu-i sa se controleze cand face afirmatii in ceea ce-l priveste, pentru ca, dupa demnitatile pe care le-a avut, nu este interesat neaparat sa detina functii in conducerea partidului.


 

Si dupa ce la sfarsitul saptamanii trecute s-a rupt iremediabil lantul de iubire dintre Ludovic Orban si Crin Antonescu, cel din urma a intrat si in dizgratia fostul sef. Tariceanu a facut comentarii ironice la adresa lui Antonescu si a performantelor sale electorale, in baza carora se legitimeaza in fruntea partidului. „La alegerile parlamentare din 2008, partidul a obtinut o performanta nesperata pe propriile picioare, am obtinut aproape 20%, avem o reprezentare de 20% in Parlament. La alegerile prezidentiale, Crin Antonescu in calitate de presedinte a obtinut un scor foarte bun, dar care nu este cu nimic peste scorul pe care l-a inregistrat partidul si vreau in continuare partidul sa mearga pe o tendinta ascendenta, nu vreau ca greselile pe care astazi le fac unii probabil incalziti de dorinta consolidarii functiilor in partid, nu vreau ca lipsa de proiecte si idei sa duca partidul inapoi intr-o zona pe care credeam ca am parasit-o definitiv, in care nu putem sa jucam decat asociat la una dintre celelalte forte politice. Aceasta e preocuparea mea, nu ma pasioneaza, dupa ce am avut functia de prim-ministru si de presedinte al partidului, neaparat sa detin o functie”, a sustinut Tariceanu in cadrul unei conferinte de presa sustinuta miercuri la Parlament.  

Motivele lui Tariceanu

Reactia lui Tariceanu a venit ca o consecinta a declaratiilor facute de presedintele PNL Crin Antonescu luni ca, personal, considera ca este nevoie in continuare de pastrarea functiei de prim-vicepresedinte, dar nu va include in echipa sa nici pe Orban, nici pe Tariceanu. Pe de alta parte, Tariceanu a declarat miercuri ca sistemul de vot pe liste reprezinta o formula nedemocratica si a comentat ca introducerea acestuia denota temerea unor liberali ca nu vor putea intra in conducerea partidului prin forte proprii. Tariceanu a admis ca si el a folosit, in 2005, o formula de vot pe lista pentru echipa cu care a castigat atunci sefia partidului, dar a tinut sa explice faptul ca la acel moment era vorba despre un alt context. „In 2005, a fost un Statut mixt, s-a facut alegerea unei jumatati din BPC pe lista si jumatate au fost voturi uninominale. Statutul era mostenit din perioada in care Theodor Stolojan era presedintele PNL si am considerat ca exista un risc major pentru PNL si Guvernul nou format, ca oameni care fusesera numiti in Executiv ministri sa mearga la Congres si sa nu primeasca votul de incredere al Congresului, lucru care i-ar fi pus pe ei, pe mine si intreg Guvernul intr-o situatie politica dificila, pentru ca nu ai cum sa explici cetatenilor ca o persoana care a intrat in Executiv nu a mai primit increderea propriilor membri si ar fi trebuit sa faci o remaniere guvernamentala care afecta partidul si intreg Guvernul”, a explicat Tariceanu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult