Acasa Breaking News Salariile conducerii Fondului Proprietatea

Salariile conducerii Fondului Proprietatea

scris de Ziua Veche
1 afisari

Conducerea Fondului Proprietatea va avea o noua grila de salarizare incepand din aceasta luna, nivelul salariilor fiind stabilit astazi de catre Consiliul de supraveghere. Astfel, de la 1 martie 2010, indemnizatia directorului general al Fondului Proprietatea a fost stabilita la suma de 4.800 de lei. „In afara acestui salariu, directorul general nu beneficiaza de niciun fel de alte venituri (salarii compensatorii, bonusuri de performanta etc.). S-a mai stabilit ca indemnizatia presedintelui Consiliului de supraveghere sa reprezinte 50% din salariul directorului general, iar cea a unui membru simplu sa fie in cuantum de 35% din aceeasi suma”, se arata intr-un comunicat al Fondului. Pe ordinea de zi a sedintei au fost si alegerea unui presedinte al noului Consiliu de supraveghere. Conform hotararilor luate, Gratiela Iordache va ocupa in continuare aceasta functie.

0 comentariu

mihai 29-06-2010 - 09:21

Contribuţiile sociale sunt reglementate de alte acte normative, de legile care reglementează asigurările sociale.
Dacă actul va fi publicat în această formă,si vad ca este, el este nul, atâta timp cât legile care reglementează sistemele de asigurare socială prevăd altceva. Contribuţiile sociale nu fac obiectul Codului Fiscal. Iar prevederea reţinerii CAS-urilor de către plătitorul de venit este cel puţin discutabilă, în majoritatea cazurilor acestea fiind venituri provenite din acte comerciale. În plus, dacă un individ care obţine venituri din astfel de activităţi are semnate contracte cu 20 de persoane juridice, de unde ştiu acestea când s-a depăşit plafonul (anual sau lunar) pentru a nu-i mai reţine contribuţiile?! Revenind la „informaţiile care au scopul de a denigra instituţiile statului”, ministrul Vlădescu contrazice textul actului normativ şi poziţia MFP, susţinând că modalitatea de plată nu este una cu reţinere la sursă, ci „când se depune declaraţia de venit”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult