Acasa Breaking News Scandal pe numirea sefilor de deconcentrate

Scandal pe numirea sefilor de deconcentrate

scris de Ziua Veche
2 afisari

Modificarile operate de guvernanti la Statutul functionarilor publici vor fi contestate la Curtea Constitutionala de parlamentarii PSD si PNL. Acestia vor invoca deficiente de procedura in procesul legislativ si nu continutul unor prevederi. Conform proiectului adoptat, sefii de deconcentrate revin la statutul de functionari publici si vor putea ocupa in continuare functiile detinute dupa ce au obtinut un aviz din partea Agentiei Nationale a Functionarului Public (ANFP), urmand ca dupa sase luni sa dea concurs pentru ocuparea definitiva a postului. Pentru obtinerea avizului ANFP sunt necesare studii de specialitate si vechime de cinci ani in administratia publica. Proiectul, al carui initiator este Guvernul, a fost adoptat in absenta deputatilor liberali si social-democrati, care au parasit luni sala de plen in semn de protest. Ei reproseaza reprezentantilor PDL, UDMR si Independentilor, ca presedintele Comisiei de administratie Sulfina Barbu (PDL) a fortat elaborarea unui raport neregulamentar, dar favorabil legii dupa ce a convocat o sedinta a Comisiei, in mod inopinat prin sms-uri. 

Criticile 

PDL incearca punerea in fruntea deconcentratelor a clientelei politice prin modificarea Statutului functionarilor publici, a aratat marti deputatul PSD Mircea Dusa. El a criticat doua aspecte: “in primul rand creaza premisele numirii in functia de director executiv si director executiv adjunct a clientelei politice, pentru ca legea face o derogare de sase luni de zile, perioada in care pot fi numite toate persoanele care in momentul de fata sunt directori coordonatori si nu au calitatea de functionati publici”. Pe alta parte, pesedistul a invocat: “acest Guvern condus de Emil Boc s-a declarat campion al descentralizării, ori prin proiectul de lege care ni se propune şi care probabil va fi adoptat la votul final, se recentralizează activitatea privind gestionarea funcţiei publice”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult