Acasa Breaking News Sfintii Trei Ierarhi – Facultatile de teologie ortodoxa din tara isi serbeaza sambata ocrotitorii

Sfintii Trei Ierarhi – Facultatile de teologie ortodoxa din tara isi serbeaza sambata ocrotitorii

scris de Ziua Veche
2 afisari

Congresul profesorilor de teologie ortodoxa, desfasurat la Atena intre 29 noiembrie si 6 decembrie 1936, a hotarat ca Sfintii Trei Ierarhi sa fie ocrotitorii tuturor scolilor teologice. Maine, 30 ianuarie, de sarbatoarea Sfintilor Vasile cel Mare, Grigorie Teologul si Ioan Hrisostom, toate facultatile de teologie ortodoxa din tara isi serbeaza ocrotitorii.


Potrivit Basilica.ro, in cadrul Patriarhiei Romane, sunt 11 de institutii de invatamant teologic universitar si 4 departamente, care functioneaza in cadrul altor facultati: Facultatea de Teologie Ortodoxa Patriarhul Iustinian a Universitatii Bucuresti, Facultatea de Teologie Ortodoxa, Universitatea Ovidius – Constanta, Facultatea de Teologie Ortodoxa a Universitatii Valahia – Targoviste, Departamentul Teologie Ortodoxa din cadrul Facultatii de Litere si Teologie a Universitatii Dunarea de Jos, Facultatea de Teologie Ortodoxa Sf. Mucenita Filoteia a Universitatii Pitesti, Facultatea de Teologie Ortodoxa Dumitru Staniloae a Universitatii Alexandru Ioan Cuza – Iasi, Facultatea de Teologie Ortodoxa Andrei saguna a Universitatii Lucian Blaga – Sibiu, Facultatea de Teologie Ortodoxa a Universitatii 1 Decembrie Alba Iulia, Facultatea de Teologie Ortodoxa a Universitatii Babes-Bolyai – Cluj-Napoca, Facultatea de Teologie Ortodoxa a Universitatii din Oradea, Departamentul de Teologie Ortodoxa din cadrul Facultatii de Litere a Universitatii de Nord – Baia Mare, Facultatea de Teologie Ortodoxa a Universitatii din Craiova, Departamentul de Teologie Ortodoxa din cadrul Facultatii de Litere, Istorie si Teologie a Universitatii de Vest – Timisoara, Facultatea de Teologie Ortodoxa a Universitatii Aurel Vlaicu – Arad, Departamentul de Teologie Ortodoxa din cadrul Facultatii de Stiinte Economice si Administrative, Universitatea Eftimie Murgu – Resita.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult