Acasa Breaking News “Snowmageddon”, in estul SUA

“Snowmageddon”, in estul SUA

scris de Ziua Veche
1 afisari

 

.Parţi estice ale SUA au fost lovite de unul din cele mai puternice viscole cu care s-a confruntat regiunea in ultimele decenii, fenomenul fiind calificat, in gluma, de catre Barack Obama drept „Snowmageddon” sau „Snowpocalypse”.


Furtuna s-a abatut asupra oraselor Washington si Baltimore, cu caderi uriase de zapada, perturband traficul si doborand la pamant copacii. Zborurile de pe principalele aeroporturi ale zonei au fost anulate, iar oficialii avertizeaza populaţia sa nu iasa pe sosele, transmite BBC, preluat de Rador.

 

Capitala americana Washington si statele invecinate au fost acoperite sambata de un strat gros de zapada de 70-80 de centimetri, transmite si RRA. Zapada a cazut rapid in zona metropolitana a Washingtonului, un record in teritoriu dupa anul 1922 cand stratul de zapada a masurat 71 de centimetri, eveniment meteorologic pe care l-au consemnat in jurnalele lor zilnice George Washington si Thomas Jefferson.

 Sute de accidente rutiere au fost semnalate in regiune. In timpul zilei de sambata, multe autovehicule nu s-au mai putut deplasa din cauza drumurilor blocate de zapada, iar autoritaţile au sfatuit soferii sa nu mai plece cu masinile proprii.

 

Viscolul a doborat copaci si a lasat fara curent electric si caldura in jur de o jumatate de milion de oameni si mii de case din Washington,Virginia, Maryland, Delaware, Pennsylvania si New Jersey. Din cauza zapezii, la aeroportul internaţional Dulles o parte din acoperisul hangarului a cedat, ca si acoperisurile catorva cladiri din Washington DC

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult