Acasa Breaking News Societatea civila ii cere lui Basescu Adevarul despre Revolutie

Societatea civila ii cere lui Basescu Adevarul despre Revolutie

scris de Ziua Veche
5 afisari

.37 de organizatii civile si sindicale si zeci de personalitati publice au adresat Presedintelui Romaniei, prim-ministrului Emil Boc, ministrului Justitiei Catalin Predoiu si Procurorului General Laura Kovesi, o scrisoare deschisa in care se spune:


Va atragem atentia domnule Presedinte, domnule Prim–Ministru, domnule Ministru al Justitiei si doamna Procuror General, ca faptele din dosarele Revolutiei se vor prescrie in timpul mandatelor dumneavoastra in situatia in care nu veti actiona pentru rezolvarea lor. Cu alte cuvinte, veti ramane in istorie in aceasta ipostaza, iar in manuale si carti va scrie ca sub guvernarea si mandatul dumneavoastra vinovatii au scapat judecatii si adevarul a ramas nedescoperit. Niciun argument, indiferent de natura lui, nu va sta in picioare in fata acestei realitati. Din nefericire, pata din activitatea si viata dumneavoastra va fi intr-o cu mult mai mare masura o pata in istoria Romaniei. Ea vi se va datora in exclusivitate daca nu veti da curs urmatoarelor solicitari:

 

1. Finalizarea anchetelor si trimiterea in judecata a celor vinovati, incepand cu crimele din decembrie 1989 din Bucuresti unde numarul victimelor este cel mai mare, precum si organizarea activitatii de judecata astfel incat sa existe solutii de condamnare a celor vinovati in cel mai scurt timp.

2. Desecretizarea completa a tuturor actelor din dosarele Revolutiei si transmiterea acestora catre Asociatia 21 Decembrie 1989, precum si desecretizarea si publicarea oricaror alte documente referitoare la represiunea din decembrie 1989. Pe langa adevarul judiciar (oricum incert in acest moment) romanii trebuie sa afle adevarul istoric. Nimic bun si in nici un caz un stat modern si democratic nu se poate construi pe lipsa adevarului. Nici o lege nu poate justifica „secretizarea” unor informatii care vizeaza omorul, tortura si alte infractiuni. CSAT are puterea sa decida acest lucru, asa cum a decis desecretizarea si transmiterea a peste doua milioane de dosare la CNSAS, la initiativa dvs, dle Presedinte.

3. Pedepsirea prin eliminarea din profesie a magistratilor care au tergiversat ancheta. Potrivit rezumatului faptelor descris de CEDO si aflat pe website-ul acestei institutii, in dosarele Revolutiei procurorii au lucrat numai in 1997-2000 si 2005-2007, rezultand ca peste 11 ani nu s-a lucrat in aceste dosare. Cei vinovati trebuie sa plece din justitie si din sistemul public si sa raspunda pentru complicitatea lor cu criminalii.

4. Votarea in Parlament a Legii Lustratiei, blocata in legislatura precedenta. Aveti majoritatea parlamentara necesara sa faceti acest lucru.

Nu in ultimul rind, Dvs aveti si raspunderea pentru viata lui Teodor Maries, presedintele Asociatiei 21 Decembrie 1989, care dupa 74 de zile de greva a foamei in toamna anului 2009, a reintrat in greva foamei pe 12 ianuarie 2010 si o continua si in prezent, pentru a determina autoritatile sa predea toate copiile de pe actele din dosarele Revolutiei. Actiunea lui Teodor Maries este pentru toti cetatenii Romaniei care vor sa afle adevarul, inclusiv pentru Dvs.

0 comentariu

Geniu 21-06-2010 - 12:32

Ce-ar fi, daca ne-am inclesta intr-un razboi atomic si sa ramina pe planeta numai moa si lady gaga?

dann 22-06-2010 - 08:43

pai sigur ar iesi din voi doi o rasa de oameni mult mai inteligenta decat actuala, care ar pune toata treaba pe roate, da la un nivel superior

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult