Acasa Breaking News Societatea civila ii cere lui Predoiu revocarea “cartelului NUP” din Parchetul General

Societatea civila ii cere lui Predoiu revocarea “cartelului NUP” din Parchetul General

scris de Ziua Veche
5 afisari

40 de organizatii civice si sindicale, in frunte cu Alianta Civica, au cerut, luni, intr-o scrisoare deschisa, ministrului Justitiei, revocarea din functie a prim-adjunctului procurorului general, Tiberiu Nitu, a sefului Sectiei Parchetelor Militare, Ion Vasilache si a sefului Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica, Marius Iacob.

Semnatarii ii reamintesc lui Catalin Predoiu ca acesta le-a promis, in septembrie anul trecut, in cadrul dezbaterilor mediate de presedintele Romaniei despre crimele din decembrie 1989 si iunie 1990, ca “va lua masuri ferme pentru aflarea adevarului si infaptuirea dreptatii, in conditiile prevazute de Constitutie”. “A trecut o jumatate de an fara sa fie inregistrat un progress”, arata autorii scrisorii. “Avand in vedere managementul deficitar in gestionarea si administrarea actului justitiei, tergiversarea deliberata a aflarii adevarului referitor la genocidul din decembrie 1989 si fratricidul din iunie 1990, precum si “finalizarea” unora din aceste dosare prin NUP (neinceperea urmaririi penale) sau SUP (scoaterea de sub urmarire penala) , va cerem sa propuneti revocarea din functie a urmatoarelor persoane: Tiberiu Nitu – prim-adjunct al procurorului general, Ion Vasilache -seful Sectiei Parchetelor Militare, Marius Iacob – seful sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica” (din Parchetul General.n.n.), solicita acestia, sublinind si ca vor cere cercetarea penala a “reprezentantilor asa-zisei justitii, pentru favorizarea criminalilor prin tergiversarea deliberata a aflarii adevarului”. Tot luni, ministrul Apararii, Gabriel Oprea, a primit o delegatie condusa de Teodor Maries, presedintele Asociatiei 21 Decembrie 1989, in acest sens ministrul precizand ca in 10 martie vor fi declasificate si ultimele documente (despre evenimentele din decembrie 1989) solicitate de catre Parchetul General si de catre Asociatia 21 Decembrie 1989.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult