Acasa Breaking News UPDATE Stadionul Dinamo, curatat de zapada de detinutii de la Jilava

UPDATE Stadionul Dinamo, curatat de zapada de detinutii de la Jilava

scris de Ziua Veche
2 afisari

 

.Detinutii din cadrul Penitenciarului Bucuresti Jilava au deszapezit marti dimineata stadionul Dinamo, anunta agentia Mediafax. 


Purtatorul de cuvant al penitenciarului, Cristian Erving Micu, a declarat: “pe stadionul Dinamo, avem 25 de oameni care muncesc la deszapezire. Nu stiu exact care este valoarea contractului. E vorba de intregul complex Dinamo, pista de alergare, aleile. Ajutam Dinamo sa scape de zapada, pentru a putea fi organizate competitii. Noi vom actiona astazi si, probabil, maine, in functie de cat de mult va fi de munca acolo”.

Pentru o ora de munca a unui detinut, orice societate plateste aproximativ sase lei: „Noi putem ajuta pe oricine ne solicita cu un numar variabil de detinuti si putem negocia tarifele pe care le practicam. Noi putem sa ajutam, contra-cost, si primarii sau societati comerciale sau chiar persoane fizice, cu tarife negociabile. Tarifele sunt raportate la salariul minim pe economie. Munca unui detinut care ajuta la deszapezire costa intre patru si sase lei pe ora de munca. Un detinut ajunge la aproximativ 40 de lei pe zi, tinand cont de salariul minim pe economie. Noi mergem cu preturile la aproximativ 130 la suta, adica in jur de sase lei pe ora. Daca vrea cinci detinuti, negociem mai putin, daca vrea 50, negociem mai mult. Asta fara mancare, fara bautura, tigari sau asistenta medicala pentru detinuti. Noi asiguram paza si tot ceea ce este necesar”, a spus Micu. 

De asemenea, purtatorul de cuvant al penitenciarului Jilava a precizat ca si detinutilor le convine sa iasa la munca, ei beneficiind de anumite avantaje: “Detinutii primesc 30 la suta din suma, iar 70 la suta raman la penitenciar. Aceste sume sunt folosite pentru imbunatatirea conditiilor de detentie, in conformitate cu standardele europene. Detinutilor le convine, pentru ca beneficiaza de zile-castig, in afara sumei de bani pe care o primesc. La patru zile muncite, se considera cinci de detentie, adica ei castiga o zi, la o luna castiga sapte. Daca muncesc un an, ajung cu aproape doua luni mai aproape de Comisia de eliberare conditionata”.

UPDATE

Contactat de ZIUAVECHE.RO, Cristian Erving Micu a declarat ca va actiona cu detinutii pentru deszapezirea stadionului Dinamo si miercuri. L-am intrebat la ce anume s-a referit cand a zis ca bautura este asigurata de penitenciar, iar purtatorul de cuvant ne-a spus: “Este vorba de apa si sucuri, nu de bauturi alcoolice. Noi asiguram mancarea, apa sau sucurile, asistenta medicala si paza pentru detinuti. Firmele platesc doar orele de munca”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult