Acasa Breaking News Statul taie subventiile pentru biodiesel

Statul taie subventiile pentru biodiesel

scris de Ziua Veche
3 afisari

Incepand cu acest an, Ministerul Agriculturii nu va mai acorda subventii pentru culturile energetice. Astfel, cultivatorii plantelor pentru biodiesel (rapita, soia, sau floarea soarelui) vor fi nevoiti sa inchida activitatea.


Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale anunta ca incepand cu anul 2010 inceteaza sprijinul comunitar (FEGA) pentru culturile energetice in cadrul masurilor schemelor de plati pe suprafata. Astfel, in 2009 CE a luat decizia de a renunta la acordarea sprijinului financiar pentru culturi energetice avand in vedere faptul ca obiectivul pentru care a fost introdus acest sprijin, respectiv cresterea suprafetelor cultivate cu plante de acest tip, a fost atins mai repede decat se preconizase anterior.

 

In Regulamentul (CE) nr. 73/2009 se precizeaza ca ‘’datorita unor evolutii recente din sectorul bioenergiei si, in special cererii mari de produse din acest sector pe piata internationala si introducerii de obiective obligatorii pentru 2020 pentru cota parte din bioenergie in total combustibil, nu mai exista suficiente motive pentru a acorda ajutor specific pentru culturile energetice’’. Totodata, in Anexa 1 a Regulamentului (CE) nr. 73/2009, in lista privind schemele de sprijin, pentru culturile energetice exista mentiunea ‘’numai pentru anul 2009’’.

Sprijinul pentru culturile energetice s-a acordat pana in anul 2009 inclusiv, tuturor fermierilor din statele membre care au incheiat contracte cu producatorii de biocarburanti, colectori sau prim procesatori si au preluat cantitatile contractate in vederea obtinerii de energii alternative. La nivelul UE, plata maxima a fost stabilita la 45 euro/ha in limita unui plafon maxim de 2.000.000 ha. La nivelul Romaniei, in anul 2007 s-au acordat aceste plati pentru o suprafata totala de circa 22.000 ha, in valoare totala de aproximativ 682.519 euro. Pentru anul 2008, suprafata a fost de cca. 32.650 de hectare, cu o valoare totala de 1.470.000 euro iar pentru anul 2009, platile sunt in curs de acordare, suprafata determinata fiind de 69.509 hectare cu o valoare totala de aproximativ 3.128.000 euro. Materia prima pentru producerea de biocarburanti (biodiesel, bioetanol) este rapita, soia, porumb sau floarea soarelui. In amestec cu motorina, biocarburantii se utilizeaza la motoarele diesel. Potrivit datelor Ministerului Agriculturii, Romania a inregistrat in 2009 o productie totala de peste 573.000 de tone de rapita.

0 comentariu

IMM 17-06-2010 - 07:05

MASURA ANTICRIZA LA „CEILALTI”(fara un isarescu =geniul din carpati)–
La data de iunie10.2010 –- Banca Centrală Europeană (BCE) a menţinut, azi, dobânda de politică monetară la nivelul minim record de 1%, a declarat un purtător de cuvânt al instituţiei citat de AFP, relatează Hotnews. Dobânda de refinanţare, care este, teoretic, barometrul creditelor în cele 16 ţări ale zonei euro, staţionează la acest nivel din luna mai 2009. BCE a început să reducă dobânda de politică monetară în luna octombrie 2008, de la 4,25% la nivelul actual de 1%, după ce criza economică a afectat puternic economia zonei euro.
CITESTE AICI MAI MULTE :.. http://www.scribd.com/arbitraj

MASURILE ROMANIEI ( luate de geniul isarescu)–LEUL SUS = ADIO EXPORTURI, DOBINDA DE REFERINTA SUS = ADIO FINANTARE !!cu asta a omorit BNR cu isarescu in frunte mai toate IMM-urile ! Daca nu opreati finantarea imm-urilor, nu mai era nevoie de imprumuturi , fiidca statul ar fi incasat destul ,nu mai induceti oamenii in eroare : BNR A DISTRUS ECONOMIA ROMANIEI. Paltiti cu parte din banii din BNR .vindeti parte din rezerva de aur BNR ca pretul este la limita maxima (asa a facut anglia) Banca Nationala (in frunte cu isarescu) a ingenunchiat romania ( cu dobinda de referita care este de 10 ori mai mare ca in UE) . banii de la BNR unde sunt ? nu cumva rezerva asta maaare este mai mult „creante” ???CE ESTE CU BANII din Banca Nationala, BANII ROMANIEI ! indatorati statul de pomana cind BNR are bani in depozit …ARE SAU NU ARE? ARE CUMVA NUMAI CREANTE SI NU LICHIDITATI?? ! ati DISTRUS toate IMM-urile care nu mai pot si nu au mai putut imprumuta capital de lucru decit la dobinzi de 15 ori mai mari ca in UE , leul sus= adio exporturi , nu putem sa concuram cu cei care imprumuta capital de lucru la o dobinda de 3-5% (din tarile UE) .

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS