Acasa Breaking News Taxa auto se plateste de luni si pentru masinile noi Euro 4 cumparate in 2009

Taxa auto se plateste de luni si pentru masinile noi Euro 4 cumparate in 2009

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Taxa de prima inmatriculare se va plati si pentru masinile cu norma de poluare Euro 4, data de 15 februarie fiind termenul-limita stabilit de Cabinet pentru scutirea de la taxare a autoturismelor de acest tip cumparate in 2009, dar neinscrise pana acum in circulatie.


Masinile noi cu norma de poluare Euro 4 si cu motoare de pana la 2.000 de centimetri cubi au fost scutite de la taxare incepand cu data de 15 decembrie 2008, masura fiind valabila pana la sfarsitul lui 2009.

 

La sfarsitul anului trecut, autoritatile de la Bucuresti au cerut Comisiei Europene prelungirea cu sase luni a perioadei de scutire de taxare pentru acest gen de masini, insa oficialii de la Bruxelles nu au fost de acord. In final, in urma unei corespondente intre Bucuresti si Bruxelles, reprezentantii CE au acceptat ca perioada in care acest tip de masini sa poata fi inscrise fara a se plati taxa auto sa se prelungeasca pentru inca 45 de zile, insa doar pentru proprietarii care le-au cumparat pana in ultima zi a anului trecut si care nu au putut fi inscrise, informeaza Mediafax.

Premierul Emil Boc a declarat, in 6 ianuarie 2010, la Senat, ca Guvernul a adoptat o hotarare prin care cei care au achizitionat in 2009 autovehicule euro 4 si capacitate cilindrica sub 2000 cmc au la dispozitie un termen de 45 de zile pentru inmatriculare fara plata taxei de poluare. De la 1 ianuarie 2010, cei care au cumparat masini cu normele de poluare Euro 4 platesc si ei taxa de prima inmatriculare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult