Acasa Breaking News Trofeul Cupei Mondiale va vizita in premiera Romania

Trofeul Cupei Mondiale va vizita in premiera Romania

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Trofeul autentic al Cupei Mondiale FIFA va fi prezentat in premiera in Romania in perioada 6-8 aprilie 2010, evenimentul facand parte din Turneul CM 2010 prezentat de Coca-Cola in 86 de tari de pe cinci continente, informeaza Mediafax.


 

In cadrul Turneului Trofeului vor fi organizate mai multe evenimente, iar bilete gratuite vor fi disponibile prin intermediul promotiilor companiei de bauturi racoritoare. Participantii se vor fotografia cu Trofeul, vor viziona un film 3-D care prezinta momente memorabile din cadrul editiilor de pana acum ale turneelor finale si vor participa la o serie de experiente interactive dedicate Cupei Mondiale.

Turneul, care a inceput la sediul FIFA din Zurich, la 21 septembrie 2009, va cuprinde in total 86 de tari, calatorind 138.902 kilometri, o suprafata mai mare de trei ori decat circumferinta Pamantului.

„In fiecare tara pe care o vizitam, un numar foarte mare de fani celebreaza venirea trofelui cu manifestari specifice culturii bogate a locurilor natale, oferindu-ne intregul lor suport. Asteptam cu nerabdare sa expunem Trofeul Campionatului Mondial de Fotbal in fata cat mai multor fani in 2010”, a mentionat Jerome Valcke, secretarul general al FIFA.

Trofeul masoara 36,8 centimetri in inaltime si cantareste 6.175 grame fiind fabricat din aur de 18 carate. Baza contine doua straturi de malachite semi-pretioase, iar in partea inferioara sunt gravate anul si numele fiecarei echipe castigatoare, incepand din 1974.

Cupa Mondiala 2010 se va desfasura in Africa de Sud, incepand cu data de 11 iunie. Este pentru prima data cand cele 32 de echipe calificate se intrec pentru castigarea trofeului pe continentul african. Finala va avea loc la 11 iulie 2010 pe stadionul din Johannesburg.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult