Acasa Breaking News Trupul neinsufletit al eroului Florin Badiceanu a fost adus in tara

Trupul neinsufletit al eroului Florin Badiceanu a fost adus in tara

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Aeronava militara cu trupul neinsufletit al sublocotenentului (post-mortem) Florin Badiceanu, cazut la datorie in Afganistan, a fost adus in tara, joi dupa-amiaza, cu o aeronava militara care a aterizat pe aeroportul din Craiova.

Membri ai familiei celui care si-a pierdut viata marti in timpul unei misiuni, ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea, seful Statului Major General, amiral Gheorghe Marin, comandantul Comandamentului pentru Instruire Multinationala intrunit al Armatei Americane in Europa, generalul de brigada Steven Salazar, colegi din cadrul brigazilor 2 Infanterie „Rovine” din Craiova si 2 Vanatori de Munte” Brasov, prefectul judetului Dolj, Eugen Georgescu, si presedintele Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa, au fost prezenti pe aeroportul craiovean, transmite Agerpres.
Amiralul Gheorghe Marin, seful Statului Major General, a dat citire ordinului de avansare a militarului roman la gradul de sublocotenent post-mortem, iar consilierul prezidential Ion Opris, secretarul Consiliului Superior de Aparare a Tarii, a dat citire decretului Presedintelui Romaniei privind conferirea, post-mortem, a Ordinului National „Steaua Romaniei” in grad de Cavaler, pentru militari, cu insemn de razboi, in semn de inalta recunostinta si apreciere pentru devotamentul exceptional dovedit de Florin Badiceanu in timpul executarii misiunii.

In cuvantul rostit pe aeroportul din Craiova, ministrul Gabriel Oprea a subliniat ca sublocotenentul post-mortem Florin Badiceanu a cazut la datorie intr-o zona de operatii dintre cele mai dificile din Afganistan. „Cu adanca durere in suflet il intampinam aici, pe aeroport, pe camaradul nostru, sublocotenentul post-mortem Florin Badiceanu, cazut la datorie intr-o zona de operatii dintre cele mai dificile din Afganistan. A fi militar nu este o meserie ca oricare alta, este o vocatie si un drum pe care il urmeaza doar cei care isi iubesc tara si doar cei care sunt curajosi. Florin Badiceanu a mers pe acest drum si a mers pana la capat. Pentru asta va ramane mereu in amintirea noastra alaturi de toti eroii armatei romane. Florin Badiceanu si-a facut datoria de militar si a luptat sub steagul Romaniei cu onoare si devotament. Astazi, el se numara printre eroii care fac cinste tarii noastre si armatei romane”, spus ministrul Apararii.
Subofiterul, promotie 2005, era la a doua misiune in Afganistan. Avea 31 de ani, era casatorit si tata al unui copil, iar sotia sa este insarcinata cu al doilea copil care nu isi va putea cunoaste niciodata parintele.
Ministrul Apararii s-a adresat si familiei militarului roman pe care a asigurat-o de tot sprijinul. „Vom fi intotdeauna alaturi de familia eroului, de copiii sai, pentru ca ei sunt parte a marii familii a armatei romane”, a mai spus Gabriel Oprea.

Convoiul militar cu trupul neinsufletit al militarului roman a ajuns la resedinta familiei sale din localitatea Valea Marului, din judetul Arges, unde duminica, 28 februarie, vor avea loc funeraliile.

0 comentariu

Parpanghel 27-06-2010 - 08:48

Acum la sfarsitul (sezonului)! Si de ce ma rog ,are cineva o boala molipsitoare transmisibila prin simplu contact! Ca in fara de ciuma portocalie,si hahaitul de rigoare, nu se constata un schimb de diagnoza ,s-au au constatat alde PFota, LAZArescu, PREDESCU si COTOIESCU, ca a crescut imunitatea la pulime si nu mai tine, incepe un alt rol de mimetism , ca asta ca presedinte nu mai cade ca pleasca,eventual cu fasul de rigoare va emite temporar maximum un …plescoi!

Sulangiul Huhu 27-06-2010 - 12:51

Exceptional articol, jos palaria!

sorge 27-06-2010 - 20:22

In loc sa ne spui povesti cu tilc din calatoriile dumitale ,te bagi in politica ,fara sa ti mai pese de nimic .
Se pare ca vine decontul ,pt tot ce nu au facut PDLul si pe deasupra pt tot ce au furat .
Hotii vor fi aratati cu degetul si este bine sa nu fii linga ei .
Basescu se va dezice de ei si nu mai exista nimic care sa i poata apara .
Cred ca seamana putin mai mult cu ultimii 2 ani din presedentia lui Eltin .

Caramache 28-06-2010 - 02:14

Carevasazica ca Grosan Janos ur bacs este complice la hotii si, fiind ud si murdar de frica in indispensabilii domnealui cu nojite utecisto-uaseceriste amfiteatrale de scuipat in buzunare, incepe sa schimbe directia dupa noua miscare a vanturilor altora, ca deh, cine-ui mai ciolanar impartial ca Grosanu sanepizd litelar.

Ion 29-06-2010 - 01:41

E normal sa se dezlipeasca toti de el! Ori la puscarie, ori la 9!

gaspar 01-07-2010 - 05:26

Ce sa facă? Imposibil ! Ceva îi uneşte prea tare: Hoţiile şi jaful naţional !Noi cît mai suportăm ?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult