Acasa Breaking News Un aisberg cat Luxemburgul a plecat la „plimbare” si ameninta clima Terrei

Un aisberg cat Luxemburgul a plecat la „plimbare” si ameninta clima Terrei

scris de Ziua Veche
105 Afisari

.Un aisberg de marimea statului Luxemburg s-a desprins de calota glaciara din Antarctica si ameninta cu schimbari climatice de amploare. Blocul de gheata de 2,500 km patrati, care contine apa cat sa umple bazinul Tamisei de 100 de ori, s-a dizlocat acum doua saptamani dintr-un alt bloc masiv de gheata, care s-a desprins de continentul inghetat acum 23 de ani. Inca de atunci, specialistii climatologi au tras atentia ca acest bloc imens va influenta in rau clima globala si curentii oceanici.

Zona din jurul ghetarului are o mare concentratie de sare, cunoscuta ca apa inferioara, cu o greutate mai mare decat apa normala si care, din cauza densitatii, poate da peste cap curentii marini.

Neal Young, glaciolog australian, a declarat pentru The Sun ca zona va fi influentata major de topirea calotei imense de gheata. ‘”Zona din care s-a desprins blocul de gheata este responsabila de producerea a 25% din cantitatea de apa inferioara din Antarctica si, odata cu topirea acestuia, se va influenta major circulatia apei si curentilor marini. Efectele nu vor aparea imediat. Efecte devastatore vor aparea si in zonele de hranire ale pinguinilor si animalelor salbatice din zona”, a declarat Young.

Cercetatorul australian a declarat ca un asemenea eveniment se petrece odata la 50-100 de ani. Blocul, de un miliard de tone si 400 metri grosime, nu a primit un nume pana acum.

0 comentariu

Antieuropeanul 28-06-2010 - 04:28

Nu i-as vota nici pe liberalii lui Antonescu, pentru sa au fost la conducerea tari si n-au facut ce trebuia, doar au praduit ca si PSD-istii. Mai bine stau acasa si astept momentul exploziei sociale. Sper ca jegurile astea care se permuta la conducerea Romaniei sa ne duca la falimentul total si la infometare. Numai asa poporul asta cretin va iesi in strada si s-ar putea schimba regimul politic.

nik 29-06-2010 - 02:12

pai tara asta nu a vrut un prostanac presedinte tu vrei cu forta .voi alte idei nu aveti decat jos guvernu jos basescu santeti ultima speta de jeg politic

danut 29-06-2010 - 07:34

de ce nu publicati ce am scris?deranjeaza cumva?

danut 29-06-2010 - 07:35

geoana este un porc ca si toti ceilalti politicieni si atit

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS