Acasa Breaking News Un cimitir programat: Canalul Dunare-Marea Neagra

Un cimitir programat: Canalul Dunare-Marea Neagra

scris de Ziua Veche
5 afisari

Istorici, cercetatori si rude ale celor care au trecut prin ororile canalului Dunare-Marea Neagra au comemorat, joi, victimele acestui genocid. Anii 1948-50 au reprezentat anii asasinarii deliberate a democratiei romanesti. Pe ‘’agenda’’ de lucru a comunistilor romani si sovietici figura inceperea lucrarilor la Canalul Dunare-Marea Neagra. Sub regimul lui Gheorghe Gheroghiu Dej, de-a lungul a 65 de kilometri, de la Constanta la Cernavoda, au fost instalate adevarate lagare de concentrare. In dealurile si pe marginea acestei constructii demente au fost ingropati zeci de mii de oameni. Istorici, cercetatori, rude ale celor care au trecut prin ororile Canalului i-au comemorat, joi, pe acestia in cadrul unei manifestari organizate de Fundatia Academia Civica, Memorialul Victimelor Comunismului si al Rezistentei si Centrul International de Studii Asupra Comunismului. ‘’Istoria recenta este un subiet sensibil si dureros si, pe de alta parte, Romania nu a avut parte de un Nurenberg sau o lege a lustratiei. Tortionarii au ramas nepedepsiti bine mersi sub pavaza diferitelor regimuri iar victimele s-au pierdut in uitare. De aceea este nevoie de o institutie a Memoriei’’, a declarat, joi, Romulus Rusan in deschiderea sesiunii de comunicari ‘’Canalul Dunare-Marea Neagra’’, eveniment in cadrul caruia au fost prezentate fotografii, texte de lege, cronologii si un panou cu peste 800 de nume de persoane decedate la Canal .

0 comentariu

Rasputin 30-06-2010 - 11:06

…sau marele doctor nea mărin ot gîrla seacă nu-l mai vede bine?

Crin Antonescu 30-06-2010 - 11:14

Basescu: Nea Danila, am doua stiri pentru matale, bre: una buna si-alta rea; cea buna: te avansez in grad? Ai? Este ca te-am dat pe spate? … Si cea rea? Te dau afara, date-n „aia” mea!

GARINUS 30-06-2010 - 14:37

Pai credea ca este mai bun decat cel mai brav amiral pe fonctie?

vlad 01-07-2010 - 05:13

La cate „salupe ” avem in Marina Militara suntem cei mai tari in amirali ,vice- amirali si contra- amirali .La fel si in generali la trupele terestre , nu mai vorbim la „imensa” flota aeriana de Mig-uri avem cei mai multi generali de flotila aeriana .Oare nu rad de noi cei din NATO ???

Danila 04-07-2010 - 15:39

Băi oameni buni, voi nu realizați cît sunteți de penibili? Care armată, care amirali, câte oști a condus nea ăsta…, mă faceți să vomit cu armata voastră de că..t! Shame of you!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult