Acasa Breaking News Viscolul si zapada au dat peste cap circulatia in toata tara

Viscolul si zapada au dat peste cap circulatia in toata tara

scris de Ziua Veche
2 afisari

 

.Aproape 130 de drumuri judeţene din Teleorman (29), Giurgiu (22), Ialomita (19), Olt (17), Buzau(10), Dolj (10), Calarasi (4), Dambovita (4), Galati (4), Braila (3), Mehedinti (2), Arges (2), Botosani(1) si Caras-Severin (1) au fost inchise in ultimele ore, din cauza ninsorii si a viscolului, iar navigatia fluviala pe canalele Sulina si Bara a fost intrerupta, se arata intr-un comunicat emis duminica de Ministerul Administratiei si Internelor .


Zeci de drumuri judetene si comunale sunt blocate din cauza zapezii si a viscolului, iar drumurile nationale 22 Ramnicu Sarat – Braila si 2C Costesti-Pogoanele au fost închise. Potrivit Radio Romania Actualitati, In judetul Prahova, 32 de persoane sunt blocate în masini de peste 3 ore pe mai multe drumuri judetene. Doua microbuze si sase autoturisme au ramas în troienele create de viscolul puternic din aceasta dimineata.Echipajele Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta intervin pentru a debloca în cel mai scurt timp masinile. În Giurgiu, 14 drumuri judetene si 7 comunale din nordul judetului sunt de asemenea impracticabile, iar 3 localitati au ramas fara energie electrica dupa ce vantul puternic a avariat liniile de tensiune. Fara  curent electric sunt si 10 localitati din judetul Teleorman.

 

Echipele de interventie actioneaza pentru remedierea avariei.  Tot aici din cauza viscolului mai multe tronsoane pe de 25 de drumuri judetene sunt blocate de suluri de zapada care ating 80 de centimetri grosime.

 

Din cauza viscolului din judetul Galati, circulatia rutiera pe sase drumuri nationale si alte trei drumuri judetene este îngreunata, a informat purtatorul de cuvant al Prefecturii Galati, Petrica Patilea. 

Totodata, drumarii fac eforturi pentru a degaja Drumul Judetean 251 Costache Negri-Pechea, unde la kilometrul 40, un autotren care transporta cereale a derapat în afara partii carosabile si a blocat soseaua. Se mai actioneaza pentru îndepartarea sulurilor de zapada formate de viscol pe drumurile judetene DJ 251H Valea Marului-Corod, DJ 252H Tecuci-Furceni si DJ 251 Costache Negri-Pechea.

In aceasta dimineata, o data cu intrarea în vigoare a avertizarii meteorologice de Cod portocaliu, a fost restrictionata circulatia autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3.5 tone. Nu s-au semnalat probleme în furnizarea utilitatilor catre populatie pe timpul noptii.

Din cauza viscolului, circulatia pe drumurile judetene din Botosani este partial blocata.  La orele 09.00 , blocaje se înregistrau pe portiuni din urmatoarele drumuri: DJ 293 Dorohoi-Cotusca, DJ 298 Darabani -Mileanca, DJ 291 D, Dorohoi – Darabani, DJ 298 Cristesti – Baranca, DJ 293 Cotusca – Paltinis si DN 29 pe raza localitatii Dangeni.

 

Spre zonele unde s-au întregistrat probleme s-au deplasat si echipaje ale politiei pentru a directiona traficul spre trasee care nu au fost afectate de viscol.

 

In Ialomita, cateva artere judetene sunt blocate din cauza ninsorilor abundente. Potrivit  corespondentului nostru Gheorghe Zavelea, sunt închise circulatiei drumurile judetene 402 Lilieci – Fundulea, Axintele – Horia, Brazi – Maia, Drumul Judetean 201 Adancata – Moldoveni si Drumul Judetean Brazi – Nuci.

 

In Punctul de trecere a frontierei Giurgiu – Ruse, Bulgaria, circulatia autovehiculelor mari este oprita, iar circulatia autoturismelor este destul de redusa. Conform Protocolului încheiat între Prefectul de Giurgiu si Prefectul Regiunii Ruse, si pe sensul de intrare în tara, circulatia TIR-urilor este oprita.

 

Traficul se desfasoara în conditii de iarna în sudul tarii. Ministerul de Interne a anuntat ca probleme sunt insa pe drumurile judetene, 14 dintre ele fiind blocate în ultimele ore în Arges, Braila, Buzau, Caras-Severin, Giurgiu si Olt.

 

Si în Dambovita zeci de autovehicule au ramas blocate pe DJ 711 D, pe DJ 401 A si pe DJ 722. În Ialomita a fost închisa circulatia pe Drumurile Judetene între Brazii si Maia si între Lilieci si Fundulea.

Camioanele si tirurile cu masa autorizata mai mare de 3,5 tone au restrictii de circulatie pe drumurile nationale din judetele vizate pe perioada incidentei codului portocaliu. Acesta este valabil pana astazi la ora 18:00 pentru judetele Gorj, Mehedinti, Valcea, Dolj, Olt si Teleorman.

 

Tot de duminica, de la ora 6:00, si pana luni la aceeasi ora este valabil codul portocaliu si în judetele Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila, Galati, Ilfov si municipiul Bucuresti. Pentru tot sudul tarii ramane valabila avertizarea cod galben de ninsori si vant puternic pana maine-dimineata la ora 9:00

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult