Acasa Breaking News Vladescu: Romania nu renunta la acordul cu FMI

Vladescu: Romania nu renunta la acordul cu FMI

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Sebastian Vladescu, ministrul Finantelor Publice, prezent la deschiderea sedintei de marti a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), a declarat ca, in momentul de fata, nu se pune problema renuntarii Romaniei la acordul stand-by cu Fondul Monetar International (FMI).


El a precizat, insa, ca, in functie de evolutia economica, la inceputul anului 2011, tara noastra ar putea trece la un alt tip de acord, probabil “precautionary stand-by”. Tonny Lybek, seful Biroului Fondului Monetar International pentru Romania si Bulgaria, a declarat luni ca decizia de a recurge la un Acord de tip Stand – By sau Precautionary Stand – By apartine autoritatilor romane. Vladescu a precizat ca Romania are de facut, in continuare, multe reforme structurale si exista posibilitatea sa primeasca sprijin din partea Fondului Monetar International si a Bancii Mondiale ca anumite sectoare sa fie modernizate.

 

Reamintim, Romania a incheiat un pachet de finantare cu mai multe institutii financiare internationale (FMI, Comisia Europeana, Banca Mondiala etc) in valoare de 19,95 miliarde de euro. In plus, pe langa acesti bani, Ministerul Finantelor continua sa se imprumute de pe piata interna. Mai mult, conform ministrului Bladescu, in cel mult o luna de zile, va fi lansata pe piata externa de capital o emisiune de eurobonduri. Daca anul trecut se vorbea de un imprumut de 0,5 – 1 miliard de euro, acum se discuta de o cifra dubla: 1 – 2 miliarde de euro.

0 comentariu

briel 17-06-2010 - 21:16

Franta s-a lasat ghilotinata de Mexic. In cel mult doi-trei ani antrenorul nationalei franceze va fi Zinedin Zidan. Berberul e destept, exact asa cum a prevazut, asa s-a intamplat.

Continuam cu lectiile de spaniola …

Maine este de vazut Germania – Serbia. Mare iubire mare.

Una cate una echipele africane ies din competitie. C-asa-i in fotbal.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult