Acasa BusinessAntreprenori Falimentul Centrului Vechi al Capitalei

Falimentul Centrului Vechi al Capitalei

scris de C.S.
20 afisari

Centrul istoric al Capitalei se transforma incet-incet dintr-un pol al distractiei intr-unul al saraciei. Aproape 50 la suta dintre localuri se inchid in fiecare an.
centru vechi baruriIn multe cazuri, barurile dau faliment dupa doar cateva luni. Cei mai vechi in afacere, care inca rezista, spun ca noii proprietari nu au experienta si investesc prost banii. In plus, multi patroni se plang ca oamenii consuma putin si tin mesele ocupate.
In urma cu cativa ani, Centrul Vechi era cea mai vanata zona pentru cei care voiau sa isi deschida un bar. Acum, localurile se deschid si se inchid la foc automat, iar patronii raman cu gauri uriase in buget. Explicatiile sunt diverse. Unii spun ca de vina este reteta adoptata, altii ca doar strazile principale aduc profit. Si clientii au partea lor de vina. „Nu mai cheltuiesc foarte mult. Mai avem si clienti care iau doar o apa plata, ocupa o masa mai multe ore. Nu sunt dispusi sa mai cheltuie cum cheltuiau inainte”, s-a plans Constantin, sef de sala, potrivit stirileprotv.ro. „E destul de urat sa te pui in postura si sa spui: Mai doriti ceva? Mai doriti ceva? Si el sa zica: Ah nu, multumesc. Si dupa 10 ori dupa ce ai intrebat chestia asta o sa spuna: Da, adu-ne nota”, s-a plans si Ionut, barman.
De cealalta parte, oamenii au si ei nemultumirile lor. „Centrul Vechi e o strada principala a Bucurestiului, cu foarte multe cluburi, foarte multe restaurante care lasa de dorit”, e de parere un barbat.
Acum, marii consumatori sunt strainii, fascinati de diversitatea localurilor de la noi. Statisticile arata ca din 200 de localuri, existente in prezent in Centrul Vechi, aproximativ 100 se schimba anual. O alta cauza a falimentului sunt chiriile ridicate.
„Barul a plecat de aici a fost un moment cand chiriile s-au ridicat mai mult. Se inchirieaza acum cu 2500 de euro. Incercam sa-l dam mai ieftin ca sa putem sa folosim spatiul”, spune un proprietar.
Multe spatii raman, insa, nefolosite luni de zile. Iar unele dintre ele s-au transformat in focare de infectie. Dupa un astfel de esec, cei care s-au aruncat in afacere, au reactionat diferit. Unii patroni au renuntat la aceasta idee pentru ca le-a mers prost, altii au ales sa se mute din zona.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult