Acasa BusinessAntreprenori Fostul Palat BCR va fi transformat într-un hotel de 5 stele. Vezi cine a cumpărat clădirea

Fostul Palat BCR va fi transformat într-un hotel de 5 stele. Vezi cine a cumpărat clădirea

scris de Misu Andrei
384 Afisari

Hotelul va avea un număr total de aproximativ 157 de camere, dispuse pe trei etaje şi mansardă. La parter, curtea interioară dintre Corpurile A şi B va fi acoperită cu un luminator din sticlă, fiind transformată în lobby-ul de acces al hotelului.

Parterul va mai include spaţii pentru restaurante, sala de evenimente, săli de meeting, iar la subsol va fi o zonă SPA, conform documentelor înaintate de investitor autorităţilor.

Imobilul este înscris în Lista Monumentelor istorice cu denumirea Banca Comercială Română, fostul Palat al Societăţii de Asigurări ”Generala”, datând în 1906. Clădirea este monument istoric Clasa A.

Familia Dayan, aflată în topul celor mai bogate familii din Israel, pregăteşte consolidarea şi restaurarea monumentului istoric Palatul Oscar Maugsch, din centrul Capitalei, cumpărat în 2019 de la Banca Comercială Română, şi transformarea acestuia într-un hotel de 5 stele, în urma unei investiţii estimate la 20 de milioane de euro.

Familia Dayan a cumpărat clădirea istorică din Piaţa Universităţii pentru un preţ total la aproape 28 de milioane de euro, suma tranzacţiei depăşind cu aproape 40% valoarea de evaluare, care a fost de 20 de milioane de euro, potrivit surselor Profit.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS