Acasa BusinessAntreprenori Guvernul renunţă la impozitarea bacşişului

Guvernul renunţă la impozitarea bacşişului

scris de C.F.V.
15 afisari

Autoritățile renunță la impozitarea bacșișului, a anunțat, vineri, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, într-o declarație la sediul ministerului.

bacsis-spaga-mita-baniImpozitarea bacşişului şi trecerea lui pe bonul fiscal n-a fost o chestiune gândită de stat. Patronii din turism au trimis cereri prin care au rugat autorităţile statului să impoziteze bacşişurile propriilor angajaţi.
Ministrul Finanţelor s-a întâlnit vineri cu reprezentanţi ai industriei HoReCa, inclusiv din segmentul de piaţă al livrărilor la domiciliu, dar şi reprezentanţi ai organizaţiilor patronale şi sindicale din industria furnizorilor de servicii de taximetrie cu care a discutat pe marginea prevederilor referitoare la impozitarea bacşişului.
Ordonanţa de Urgenţă 8/2015 care defineşte bacşişul şi stabileşte evidenţierea acestui tip de venit pe bonul fiscal a fost publicată, în 28 aprilie, în Monitorul Oficial.
Astăzi (vineri – n.r.) am avut o discuţie cu toţi cei care reprezintă piaţa serviciilor hoteliere, restaurante, companii de taximetrie vis- a -vis de bacşiş. Această idee a plecat de la o solicitare a celor din piaţă încă din 2012 an de când acest lucru s-a dorit pentru a soluţiona acea situaţie în care controlul venea şi identifica în casele de marcat sume suplimentare faţă de încasările oficiale. Acesta a fost motivul pentru care a fost reglementat bacşişul. Azi am decis împreună în urma unei discuţii foarte constructive că acest lucru ar trebui scos din Ordonanţa care reglementează bacşişul pentru a evita situaţiile neplăcute în aplicarea acestuia pentru că nu poţi reglementa toate situaţiile care se întâlnesc zi cu zi. A fost o decizie comună, a fost o solicitare din partea dânşilor de a scoate acest bacşiş din prevederea legală. Este scos definitiv’, a subliniat Teodorovici, potrivit Agerpres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult