Proiecte Smart City implementate în Alba Iulia | Ziua Veche
Acasa BusinessAntreprenori Peste 70 de proiecte Smart City implementate în Alba Iulia

Peste 70 de proiecte Smart City implementate în Alba Iulia

scris de Șt. C
20 afisari

Pe 2 Decembrie a avut loc la Primăria Alba Iulia o ședință de lucru pe tema smart city, unde s-a discutat despre viziune, strategie și au fost trecute în revistă proiectele concrete.

„Este mult mai bine decât speram anul trecut. Așa cum am promis atunci, astăzi facem un bilanț Smart City Alba Iulia. S-a muncit mult și rezultatele deja se observă. Mulțumesc tuturor companiilor care s-au implicat pentru  a aniversa 100 de ani de la Marea Unire în mod concret cu proiecte care să definească România pentru următorii 100 de ani’, a declarat Marius Bostan, fost Ministru al Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională.

Peste 70 de proiecte smart pe verticale precum iluminat, mobilitate, siguranță publică, utilități, educație, turism, participarea cetățenilor și altele articulează drumul spre orașul inteligent Alba Iulia. Asta concretizează  viziunea capitalei de suflet a românilor, clădită de români, cizelată de austrieci și care se orientează spre viitor.

La ședință au participat George Roth –  Consul Onorific al României în San Francisco, Dorin Fleșeriu – antreprenor din Alba repatriat din Belgia și Președinte Rombel, Mirabela Miron – RestartHome Iași, Gabriel Aftenie – Vicepreședinte Centrul de Informare Turistică București, Andra Giucă – Manager Comunicare RePatriot, Valentin Voinica  și Niculaie Moldovan.

Niculaie Moldovan, City Manager Alba Iulia declară că La 100 de ani de la Marea Unire o să avem cel puțin 100 de soluții smart în oraș. E felul nostru de a sărbători prin realizări efective în slujba oamenilor și a viitorului lor mai bun.”

Au fost discutate noi idei de dezvoltare ale proiectului în beneficiul cetățenilor legatura cu români implicați în tehnologie în USA, modalități de promovare inteligența a turismului, open data, migrarea în cloud, noi soluții implementate în alte orașe.

George Roth: “Am găsit un oraș minunat, orientat spre viitor și  deschis investitorilor. Anul viitor vom crea o punte de legătură între Alba Iulia și orașele smart din Silicon Valley.”

De Ziua Națională peste 20 de antreprenori din echipa RePatriot au fost la manifestările de la Alba Iulia și au depus o coroană la statuia lui Iulia Maniu. Apoi a avut o Conferință RePatriot la Universitatea 1 Decembrie 1918, unde s-a discutat cu peste 120 de antreprenori de pretutindeni despre repatrierea prin antreprenoriat ca soluție de dezvoltare locală și a României.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult