Acasa BusinessAntreprenori RePatriot continuă seria întâlnirilor în Norvegia, la Oslo și Bergen

RePatriot continuă seria întâlnirilor în Norvegia, la Oslo și Bergen

scris de Ștefan Constantinescu
12 afisari

RePatriot, programul care își propune să atragă românii cu spirit întreprinzător de pretutindeni, pentru a investi în România, continuă seria întâlnirilor în Norvegia, la Oslo și Bergen.

RePatriot, proiectul care îsi propune încurajarea repatrierii prin antreprenoriat a românilor din Diaspora pentru dezvoltarea economiei românești, crearea  de noi locuri de muncă și crearea unor rețele de afaceri transnaționale, continuă seria de întâlniri lansate în urmă cu doi ani în Italia, Spania, Marea Britanie, Irlanda, Germania, Franţa, USA, cu întâlnirile dintre întreprinzătorii români din Norvegia, aparţinând comunităților din Oslo și Bergen.

La conferințele din Oslo și Bergen, care vor avea loc pe 19 și 20 mai vor fi promovate oportunităţile de a face business în ţară, vor fi discutate deschis problemele existente și vor fi prezentate exemple de succes ale antreprenorilor din România și au reușit să construiască business-uri sănătoase și corecte. Până acum și-au anunțat prezența: Marius Bostan – Inițiator RePatriot, Lucian Butnaru – Cegeka, Radu Rughiniș – TrufArt, Gabriel Iştoc – B-Team Consult and Services, Pavel Popescu – Repatriat din Norvegia și Deputat în Parlamentul României, Andra Giucă – Voss Review, Cristina Giurgiucanu – Ambasador Repatriot în Norvegia şi Lucian Neacșu – Senator Wine.

Proiectul RePatriot a fost lansat în urmă cu doi ani și mesajul nostru a ajuns la peste 7.000.000 de utilizatori din rețelele sociale. Am mers prin Europa și ne-am întâlnit direct cu peste 3.000 de români din Italia, Grecia, Spania, Marea Britanie, Irlanda, Germania, Franța, România și Sillicon Valley.

„Am interacţionat în aceşti doi ani cu mii de români şi am transmis prin exemplul personal că şi acasă se poate, că avem nevoie de ei, că îi dorim acasă, umăr la umăr cu noi. Aş vrea ca exemplul nostru să fie urmat de cât mai mulţi leaderi de business  autentici din toată lumea care să se alăture mişcării noastre. Romanian Business Leaders, prin RePatriot va fi alături de cei care aleg să facă afaceri şi acasă.” (Felix Pătrăşcanu, co-fondator FAN Courier, Lider RePatriot, membru al Boardului RBL)

România devine noul Sillicon Valley al Europei și avem nevoie de expertiza și competențele românilor plecați în alte țări. Un programator sau project manager câștigă un salariu net în România egal sau cu doar 10% mai mic decât câștigul salarial în Europa de Vest. Avem peste 110.000 de programatori activi în industria de IT, majoritatea companiilor de tehnologie din lume au centre de research și dezvoltare în România oferind oportunități și proiecte interesante.” (Lucian Butnaru, Director România Cegeka)

Mergem în Norvegia pentru a discuta deschis cu compatrioţii noştri de acolo, pentru ai aduce mai aproape, pentru a transmite un mesaj de unitate, pentru a arăta oportunităţi şi a face propuneri concrete. Românii de pretutindeni în mare majoritate îşi iubesc Ţara, vor să pună umărul, dar să vadă principii sănătoase, cinste, onoare şi profesionalism în administrarea patriei mamă, fără birocraţie şi corupţie.  Avem mare nevoie de ei! ” (Marius Bostan, antreprenor, Iniţiatorul RePatriot)

Despre conferințele din Oslo și Bergen

Conferința de la Oslo va avea loc pe 19 mai, de la ora 17.00 în Oscars Gate 27, 0352 Oslo. Invitațiile și formularul de participare sunt disponibile AICI.

Conferința de la Bergen va avea loc pe 20 mai la ora 14:00 în Fjell kulturhus, Foldnesvegen 1, 5354 Straume. Invitațiile și formularul de participare sunt disponibile AICI.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult