Acasa BusinessAntreprenori Repatriot, la Torino si Milano (video)

Repatriot, la Torino si Milano (video)

scris de Cristi Stefan
12 afisari

Romanian Business Leaders a organizat vineri, la Torino, si sambata, la Milano, primele doua conferinte de informare a romanilor din diaspora despre oportunitatile de a deschide un business in tara, in cadrul unui proiect denumit Re>patriot.

Repatriot a fost  la Milano

Repatriot a fost la Milano

Iniţiatorii proiectului Repatriot au încercat să-i convingă pe românii care muncesc în Italia că pot face investiţii profitabile şi în România. 9 dintre cei mai de succes antreprenori români s-au întâlnit cu diaspora la Pavilionul României de la Expoziţia mondială din Milano.

Peste 300 de români au participat la întâlnirile de la Torino şi Milano.
Proiectul Re>patriot este sustinut de antreprenori autohtoni care le-au vorbit romanilor din Italia despre cum au reusit sa construiasca afaceri in Romania. Delegatia Romanian Business Leaders la Torino si Milano a fost formata din 14 membri si sustinatori, printre care Dragos Anastasiu (director general Eurolines), Felix Patrascanu (cofondator FAN Courier), Marius Bostan (managing partner VMB Partners), Florin Furdui (country manager Portland Trust) si Felix Tataru (presedinte GMP Group).

„Oportunitatile mari pentru oamenii cu initiativa sunt aici. In Romania este spatiu de actiune, lucrurile se desfasoara inca la un nivel scazut de profesionalism si competenta, astfel ca romanii cu initiativa se pot diferentia rapid in piata. Pentru cei mai comozi, Romania insa nu este o oportunitate”, a declarat Dragos Anastasiu, membru in consiliul director al Fundatiei Romanian Business Leaders.

Re>patriot se adreseaza, in prima etapa, special romanilor care traiesc in Italia, Spania si Marea Britanie si vizeaza crearea unei comunitati care sa inspire si sa motiveze dar si sa consilieze pe cei care doresc sa investeasca in tara.

„Am vazut cu totii, in nenumarate randuri, ca diaspora este cu sufletul acasa si stim ca multi dintre romanii plecati si-ar dori sa se intoarca. Stim ca au retineri si temeri, stim ca nu au incredere in mediul de afaceri romanesc si nici nu au informatii relevante despre acesta. De aceea am conceput un proiect de repatriere prin antreprenoriat”, a explicat Marius Bostan, liderul proiectului, motivele care au stat la baza Re>patriot.
Lipsa de informaţii, dar şi neîncrederea în stat, birocaţia, corupţia sau frica de faliment sunt principalele bariere pe care vrea să le spargă proiectul Repatriot.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult