Acasa BusinessAntreprenori RePatriot lansează Apelul pentru primării, consilii locale și județene de a organiza “Zilele Diasporei”

RePatriot lansează Apelul pentru primării, consilii locale și județene de a organiza “Zilele Diasporei”

scris de R. C.P.
340 Afisari

RePatriot a propus în 2016 ziua de 15 august (Adormirea Maicii Domnului) să fie ”Ziua Diasporei”, iar săptămâna și luna din jurul acestei zile, să fie numite “Zilele Diasporei”. Prima duminică după Sfânta Maria, este declarată de Biserica Ortodoxă Română, Duminica Românilor Migranți.

Primele ediții ale proiectului “Zilele Diasporei”, au avut loc în luna august și însumează peste 100 de evenimente de conectare a diasporei. Aceste zile au adus împreună comunitatea locală cu Diaspora fiecărei localități în parte. Printr-o serie de programe, seminarii și acțiuni diverse, românii din afara granițelor au avut ocazia să ia contact cu realitatea din prezent a țării și să descopere oportunitățile de investiții pe care România le oferă. Reprezentanți ai RePatriot au participat la evenimentele dedicate Zilelor Diasporei.

Astfel, RePatriot lansează apelul deschis către primării pentru a organiza în luna August întâlniri dedicate românilor originari din localitățile sau județele respective. Puteți găsi mai multe detalii la https://repatriot.ro/zilele-diasporei.

Apel pentru primării, consilii locale și județene de a organiza “Zilele Diasporei”

Stimați Primari,

Stimați Consilieri locali și județeni,

 RePatriot este mai mult decât o echipă, este o comunitate care realizează o conectare mai puternică cu românii de pretutindeni, constituită ca o platformă de consiliere, informație și inspirație – www.repatriot.ro. Facilităm accesul românilor din străinătate la oportunitățile din țară și vă invităm alături de noi în acest demers. Acest proiect adresat celor din Diaspora a fost lansat sub numele RePatriot de Romanian Business Leaders – www.rbls.ro, o organizație care reunește peste 400 de antreprenori și lideri din mediul de afaceri românesc, contribuitori importanți la bugetele locale și la bugetul național.

Vă adresăm acest mesaj cu încrederea că vom putea pune umărul împreună pentru a avea o țară mai bună pentru toți, să nu mai fim nevoiți mulți dintre noi să părăsim țara din motive economice. Ne dorim cât mai mulți românii din afara granițelor să revină în patria mamă. Stă în puterea dumneavoastră, ca lideri aleși ai comunităților locale, să reușim în această misiune.

Românii de pretutindeni sunt doriți în țară. Reclădirea încrederii în România este decisivă.

Mesajul de apropiere și dragoste pentru cei plecați a crescut în intensitate în ultimii ani și observăm din ce în ce mai mulți care îl adoptă. Credem că este un prim pas bun pentru reclădirea încrederii.

În ultimii 8 ani am făcut conferinţe și întâlniri cu peste 12.000 de români în marile orașe din Europa, dar și Statele Unite sau Israel și am consiliat direct peste 2000 de persoane. Anual, organizăm Repatriot Summit, locul în care peste 300 de antreprenori români de pretutindeni se întâlnesc, clădesc încredere și dezvoltă conexiuni. Anul acesta evenimentul are loc în perioada 5-8 octombrie 2023, mai multe detalii aici: www.repatriot.ro/summit-2023.

Cu această ocazie, vom organiza și Gala Top 100 Români de Pretutindeni în care premiem anual 100 de români remarcabili, în 10 categorii diferite. Dacă aveți propuneri de români din comunitățile dumneavoastră, care locuiesc în străinătate, îi puteți nominaliza pentru Top 100 ediția 2023. Am promovat poveștile de succes ale românilor reveniți acasă și succesul celor aflați peste hotare. Ne-am concentrat să promovăm un mesaj de încredere pentru investitori, să atragem atenția autorităților statului asupra rolului important pe care îl are Diaspora în dezvoltarea țării.

Am inspirat Guvernul să lanseze programul Diaspora-Start-up cu fonduri europene, care va multiplica efortul nostru. Peste 10.000 de cursanți au beneficiat de educație antreprenorială și peste 1000 de start-up-uri au fost fondate de românii din străinătate. Urmează alte 1000 de start-up-uri prin programul Start-up Nation Diaspora. Am promovat deja sute de povești de succes ale unor români care s-au întors. Am creat o comunitate de peste 60.000 de fani pe Facebook care promovează mesajele noastre, avem peste 300 de Ambasadori ai RePatriot în toată lumea, am călătorit peste 1 milion de mile și am lucrat peste 1000 de zile în afara României, pledând în evenimente și întâlniri directe pentru această cauză.

Zilele Diasporei, o inițiativă locală care poate avea un impact major.

RePatriot a propus în 2016 ziua de 15 august (Adormirea Maicii Domnului) să fie ”Ziua Diasporei”, iar săptămâna și luna din jurul acestei zile, să fie numite “Zilele Diasporei”. Prima duminică după Sfânta Maria, este declarată de Biserica Ortodoxă Română, Duminica Românilor Migranți. Amintim și inițiativa lansată de Municipiul Iași, inspirați de RePatriot, care organizează an de an “Luna Diasporei”. Ne bucurăm că ideile și discuțiile noastre ajută și se transformă în acțiune.

Primele ediții ale proiectului “Zilele Diasporei”, inițiat de RePatriot, au avut loc în luna august și însumează peste 100 de evenimente. Aceste zile au adus împreună comunitatea locală cu Diaspora fiecărei localități în parte. Printr-o serie de programe, seminarii și acțiuni diverse, românii din afara granițelor au avut ocazia să ia contact și să descopere oportunitățile de investiții pe care România le oferă. Reprezentanți ai RePatriot au participat la evenimentele dedicate Zilelor Diasporei. Puteți găsi mai multe detalii la https://repatriot.ro/zilele-diasporei.

Am strâns deja un grup de oameni de afaceri importanţi, organizaţii non-guvernamentale şi voluntari care susţin cauza RePatriot. Construim instrumente de sprijin, oferim consiliere, mentorat, educație de afaceri, coalizăm forţe instituţionale importante alături de personalităţi şi societatea civilă.

Noi ne dorim ca acest proiect să se dezvolte împreună cu Dumneavoastră, să construim o singură Românie pentru toţi românii, oriunde s-ar afla, să aducem Diaspora alături de ţară, să ne fie ancoră de stabilitate, securitate şi bază pentru accelerarea dezvoltării economice.

Vă invităm să deveniţi Partener RePatriot printr-o procedură simplă:

  1. delegaţi o persoană de legătură pentru proiectul RePatriot, care să urmărească site-ul repatriot.ro și pagina de Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter și YouTube, să-i poată îndruma şi consilia pe cei care doresc informaţii  pentru a se reloca sau investi: https://repatriot.ro/sondaj-diaspora2021/
  2. identificați și realizați o bază de date cu românii plecați din localitatea dumneavoastră;
  3. informaţi consilierii locali şi alţi lideri de opinie cu privire la sprijinul în favoarea RePatriot;
  4. urmăriţi grupul de Facebook – www.facebook.com/groups/repatriot –  de consiliere şi discuţii şi îndrumaţi experţii din administraţia pe care o conduceţi să participe activ;
  5. sprijiniţi promovarea iniţiativei către media locală şi pe reţelele sociale;
  6. identificaţi şi transmiteţi posibile oportunităţi de afaceri şi investiţii, la adresa office@repatriot.ro, pe care să le promovăm către românii din Diaspora;
  7. recomandaţi oamenilor de afaceri din comunitatea dumneavoastră să sprijine iniţiativa RePatriot;
  8. organizați în luna august evenimente de tip Zilele Diasporei și să ne comunicați datele la care programați evenimente pentru a putea participa și a le promova. Invitați cât mai mulți participanți din țară și străinătate. Mai multe exemple aici – https://repatriot.ro/zilele-diasporei/
  9. lansați un mesaj că îi doriți acasă pe cei plecați;
  10. vizitați Basarabia, încurajați înfrățirile cu comunitățile românești din afara granițelor și sprijiniți dezvoltarea locală prin susținerea dezvoltării inițiativelor de afaceri, culturale și educative.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS