Acasa BusinessAntreprenori Re>patriot – Program de repatriere a românilor stabiliţi peste hotare

Re>patriot – Program de repatriere a românilor stabiliţi peste hotare

scris de Doru Dragomir
20 afisari

Fundația Romanian Business Leaders, care reunește antreprenori și lideri de business importanți din mediul privat din România a lansat Re>patriot, un proiect de repatriere prin antreprenoriat a românilor stabiliți peste hotare.

Re>patriot - Program de repatriere a românilor stabiliţi peste hotare. In imagine, Marius Bostan

Re>patriot – Program de repatriere a românilor stabiliţi peste hotare. In imagine, Marius Bostan, liderul proiectului Re>patriot

Studiile arată că aproximativ o pătrime din românii plecați doresc să investească într-o afacere în România, în timp ce în țară este nevoie de tot mai multe business-uri antreprenorialeRe>patriot își propune să susțină românii care doresc să revină în țară cu informații și consiliere pentru acces rapid la oportunitățile de a face business în România. Demersul răspunde, în același timp, nevoii României de a atrage expertiză și bune practici din țările cu o economie de piață dezvoltată.

„Principalele bariere ale românilor plecați care doresc să investească în țară țin de lipsa informațiilor și teama de a nu pierde banii investiți. Ne-am propus să îi ajutăm cu informații despre ce presupune să deschizi  o afacere în România, despre procedurile legale, despre finanțare, despre ocaziile de a face afaceri în diferite domenii. Pentru a încuraja să-și depășească neîncrederea, vom promova povești de succes ale antreprenorilor români”, a declarat Felix Pătrășcanu, membru în Consiliul Director al Fundaţiei Romanian Business Leaders.

Re>patriot se adresează, în prima etapă, special românilor care trăiesc în Italia, Spania și Marea Britanie și vizează crearea unei comunități care să inspire și să motiveze dar și să consilieze pe cei care doresc să investească în țară.

Constatăm că un număr tot mai mare de români care lucrează în străinătate ar dori să se întoarcă acasă. Ei deţin resurse în bani, cunoştinţe, abilităţi, experienţă şi o mare capacitate de muncă. Până acum, banii trimişi de ei au adus o contribuţie importantă la creşterea României. Marea majoritate au emigrat pentru că în ţară lipseau oportunităţile şi perspectivele unui viitor mai bun. Au ales să plece într-o lume liberă, a competiţiei, a corupţiei foarte scăzute, a valorilor etice, au ales să lucreze în economii funcţionale. Cei mai mulţi îşi iubesc ţara şi e momentul să dovedim că îi preţuim. Guvernul României ar trebui să considere o prioritate naţională atragerea românilor plecaţi. Aceştia pot investi în economia României şi vor reveni în ţară aducând cu ei posibili investitori şi asociaţii din ţările în care trăiesc.

Sunt convins că transferul de know-how şi infuzia de capital astfel dobândite vor reprezenta un imbold important pentru economia românească”, a declarat Marius Bostan, liderul proiectului Re>patriot.

Un prim pas constă în organizarea a șapte conferinţe în Italia, Spania și Marea Britanie, prin care românii de acolo să ia contact direct cu antreprenori de succes din România. La aceste evenimente vor fi promovate oportunităţile de a face business în ţară și vor fi prezentate exemple de succes ale antreprenorilor care au ales să rămână în România și au reușit să construiască business-uri sustenabile.

Re>patriot este un proiect de suflet pentru că ştiu cum e să fii de ambele părţi. Aici e locul nostru, aici sunt oportunităţile, aici e nevoie de noi. Diaspora e cel mai de preţ lucru pe care îl avem în acest moment. Aceşti oameni au acumulat cunoştinţe, au o altă perspectivă, o altă viziune, şi-au schimbat mentalitatea. Oportunităţile mari pentru oamenii cu iniţiativă sunt aici. În România este spaţiu de acţiune, lucrurile se desfăşoară încă la un nivel scăzut de profesionalism şi competenţă, astfel că românii cu iniţiativă se pot diferenţia rapid în piaţă. Pentru cei mai comozi, România însă nu este o oportunitate”, a declarat Dragoş Anastasiu, membru în Consiliul Director al Fundaţiei Romanian Business.

Dragos Anastasiu: Oportunitatile de business pentru romanii cu initiativa sunt acasa, in Romania!Inscrie-te ACUM la conferintele Repatriot www.repatriot.ro/category/conferinte

Posted by Repatriot on 28 Aprilie 2015

Dragos Anastasiu: Oportunitatile de business pentru romanii cu initiativa sunt acasa, in Romania!

Mai multe informații despre inițiativă sunt disponibile pe www.repatriot.ro, care integrează informații utile despre oportunitățile de investiții și poveștile de succes ale antreprenorilor români.

Diaspora număra la sfârșitul anului trecut 3,2 milioane de oameni, potrivit unor cifre comunicate Hotnews de Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Cele mai mari comunități locuiesc în Italia și Spania (peste 900.00 de oameni în fiecare dintre cele două state), SUA (470.000), Germania (230.000), Marea Britanie (144.000). În realitate, cifrele ar putea fi și mai mari dacă luăm în calcul persoanele care lucrează fără forme legale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult