Acasa BusinessAntreprenori RePatriot revine la Focșani în 24 ianuarie

RePatriot revine la Focșani în 24 ianuarie

scris de Z.V.
52 afisari

La conferința „Vrancea, Inima României” se anunță nume mari și premii pe măsură pentru elevii și studenții ce au participat la Concursul RePatriot de prezentări și proiecte. Joi, 24 ianuarie, începând cu ora 11, Colegiul Național Unirea va fi gazda celei de-a treia ediții a conferinței RePatriot de la Focșani.

Conferința extraordinară RePatriot va reuni la Focșani, în 24 ianuarie 2019, români de pretutindeni, oameni de afaceri, elevi, studenți și profesori. Joia aceasta se împlinesc 160 de ani de când, cu ingeniozitate și pricepere, muntenii și moldovenii au pus bazele României moderne prin Unirea Principatelor.

Evenimentul va onora astfel înaintașii care, în doar șapte ani, sub Cuza, au șters granița de pe Milcov, au unificat administrațiile și parlamentele celor două Principate, au adoptat o Constituție modernă, au făcut reforme fundamentale și au pus România pe harta Europei în ciuda reticențelor sau chiar opoziției imperiilor de atunci.

Cu sprijinul Colegiului Național Unirea, gazda evenimentului de joi de la Focșani, organizatorii – Fundația Romanian Business Leaders (RBL) prin RePatriot și Vreau să fiu Antreprenor (Insights) – vor să transmită și un mesaj concret și actual de implicare în viața cetății, prin exemplul personal, pentru a construi o Românie mai bună, pe măsura realizărilor înaintașilor.

Conferința va începe la ora 11, la Colegiul Național Unirea (str. Cezar Bolliac 15) din Focșani. Cu această ocazie vor fi anunțate și rezultatele Concursului de prezentări și proiecte pentru elevii și studenții români de pretutindeni. Temele ediției de anul acesta a concursului au fost: De ce iubim România, Românii de pretutindeni, Antreprenoriatul, Educația, Basarabia, Buna Guvernare, Inovație și Dezvoltare. Vor fi acordate 3 premii și vor fi prezentate 5 proiecte reprezentative. Este al doilea an când RePatriot stimulează competiția, performanța și patriotismul tinerilor la Focșani prin implicarea directă a vrâncenilor.

Felix Pătrășcanu – co-fondatorul FAN Courier, absolvent al liceului Unirea, născut la Fitionești – va oferi un premiu special – un weekend în Poiana Brașov, chiar la vila personală.

Emil Munteanu – antreprenor în ITC, membru RePatriot și om de afaceri cu părinți din Vrancea – va oferi un sejur de două zile la una din cele mai frumoase pensiuni din țară, Atra Doftana, pe care a fondat-o.

Felix Tătaru, vrânceanul din Movilița care a cucerit lumea publicității și a fost președinte al asociației mondiale de advertising, va oferi un internship la GMP Grup  și va promova cele mai bune lucrări la Radio Itsy Bitsy.

Nicolae Vasile Lupșa, om de afaceri român repatriat recent din Spania, fondator Smart Shop GSM din Bistrița, va trimite o tabletă AllView.

Marius Bostan, om de afaceri născut la Ruginești – Vrancea,  absolvent al Liceului Alexandru Ioan Cuza va oferi o tabletă Kindle și cărți de antreprenoriat.

Mai multe cărți și alte premii vor fi oferite de Echipa RePatriot, Romanian Business Leaders și Books Express.

Până acum au confirmat prezența la eveniment: Felix Pătrășcanu – managing partner FAN Courier, Felix Tătaru – Fondator GMP Group, Nicuța Enache – Fondator Osteria Ciao Niki, Mirabela Miron – Inițiator RestartHome, Mihai Dohotar – Antreprenor în Grecia și România, Dumitru Fodor – General Manager Vetro Solutions, Feliciu Paraschiv – Director Paco Supermarkets, Andra Giucă – Fondator Voss Review, Liviu Macovei – director Contliv, Liviu Bostan – Consilier Județean, Costel Buliman – Cofondator Nanotech Paint și reprezentant Confimpreze NordoVest Italia, Doru Simiz – Manager Pandora Prod Focșani, Andrada Ioniță – Community Officer Repatriot, Gabriel Aftenie – Fondator – Babylon Consult, Nicu Știrbeț – Cofondator Eco-Village Văleni din Republica Moldova și Marius Bostan – Antreprenor, co-fondator FNTM  și inițiator RePatriot și alți oameni de afaceri.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult