Acasa BusinessAntreprenori Re>patriot trece Canalul Mânecii

Re>patriot trece Canalul Mânecii

scris de Bogdan Crețu Roman
4 afisari

Proiectul Re>patriot, care își propune să determine românii emigrați să se întoarcă în țară prin antreprenoriat continuă în 18 și 20 septembrie cu întâlnirile dintre liderii de business români și comunitățile din Londra și respectiv Dublin.

marius bostan repatriot marea britanie

Marius Bostan liderul proiectului Repatriot

Mulți dintre românii plecați doresc să investească într-o afacere în România, în timp ce în țară este nevoie de tot mai mulți creatori de valoare, motiv pentru care Fundația Romanian Business Leaders, care reunește antreprenori și lideri de business importanți din mediul privat din România, a inițiat acest proiect.
Re>patriot își propune să susțină românii care doresc să revină în țară cu informații și consiliere pentru acces rapid la oportunitățile din țară. Demersul răspunde, în același timp, și nevoii României de expertiză și bune practici internaționale.

Proiectul Re>patriot a fost lansat în primăvara acestui an de și a debutat cu două conferinţe la Torino şi Milano, care au stârnit un mare interes și la care au participat câteva sute de compatrioţi stabiliţi în Italia.

La conferințele din Londra și Dublin, care vor avea loc pe 18 și respectiv 20 Septembrie vor fi promovate oportunităţile de a face afaceri în ţară și vor fi prezentate exemple de succes ale antreprenorilor care au ales să rămână în România și au reușit să construiască business-uri sănătoase și corecte. La aceste conferințe sunt așteptați cât mai mulți români interesați să facă afaceri acasă.
Printre vorbitori se numără Felix Pătrășcanu, acționar FAN Courier, Sergiu Manofu, manager Travel Idea, Felix Tătaru, președinte GMP Group, Gabriel Iștoc director general B-Team, Florin Furdui de la PortlandTrust și Marius Bostan acționar la VMB Partners.

„Principalele bariere ale românilor plecați care doresc să investească în țară țin de lipsa de informații și teama de a nu pierde banii investiți. Ne-am propus să îi ghidăm prin pașii pentru deschiderea unei afaceri în România și să le oferim informații despre procedurile legale, despre finanțare și despre ocaziile de a face afaceri în diferite domenii. Din acest motiv mergem să ne întâlnim cu antreprenorii și comunitățile de români plecați ca ei să poată lua decizii informați și inspirați. Demersul răspunde în același timp și unei nevoi a României”, a declarat Felix Pătrășcanu unul din liderii RBL.

Re>patriot se adresează Diasporei și, în 2015, în special românilor care trăiesc în Italia, Spania și Marea Britanie și vizează crearea unei comunități care să inspire și să motiveze dar și să consilieze pe cei care doresc să investească în țară.
“România are nevoie de valoare suplimentară iar românii plecați care doresc să se întoarcă sunt o resursă de expertiză si cunoștințe de pe urma cărora putem beneficia cu toții. Conferințele din străinătate, dar și platforma online își propun să îi pună în legatură pe românii care doresc să investească în România, să-și împărtășească cunoștințele și experiențele. În egală măsură, prin această platformă pot intra în legatură cu antreprenorii din țară pentru a afla informații relevante despre antreprenoriat în România.” a declarat Sergiu Manofu, membru al echipei de proiect și acționar la Travel Ideea.

Lucrăm pentru refacerea încrederii între Diaspora şi România. Diaspora a ajutat până acum ţara şi noi avem datoria să le oferim ocazia să o facă. Contribuţia antreprenorială a românilor ce trăiesc și fac afaceri în afara tării ar putea avea un efect important pentru creşterea economică. Acțiunea în țară a întreprinzătorilor români și procesul de investire făcut în România poate atrage noi investitori străini din ţările de adopţie, mărind efectul economic. Construirea unui sistem antreprenorial solid va facilita atragerea în țară a mai multor categorii profesionale de care avem mare nevoie sau care părăsesc şi acum, în număr destul de mare, ţara.” a declarat Marius Bostan liderul proiectului Repatriot.
Conferinta de la Londra va avea loc pe 18 septembrie, de la ora 18:45, la St. Mary Magdalene Church, Holloway Road, London N7 8LT (stația de metrou cea mai apropiată: ‘Highbury & Islington’). Conferința de la Dublin va avea loc pe 20 septembrie, la ora 15:00, în Red Cow Inn, Naas Road, Dublin 22, Sala Phoenix.

Vor urma conferințe în luna octombrie la Madrid și Valencia. Ultima conferință din acest an va fi pe 1 decembrie, la Alba Iulia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult