Acasa BusinessAntreprenori REPATRIOT – un proiect pentru românii din diaspora

REPATRIOT – un proiect pentru românii din diaspora

scris de Bogdan Crețu Roman
27 afisari

REPATRIOT isi propune sa atraga romanii plecati in strainatate inapoi acasa, pentru a deschide o afacere, prin 7 conferinte in strainatate. Proiectul isi propune sa atraga romanii plecati in strainatate inapoi acasa, pentru a deschide o afacere.

repatriotProblema pe care o rezolva proiectul este accesul la suficiente informatii de prima mana despre oportunitatile de a fi antreprenori in Romania.

Pentru ca proiectul sa aiba un impact si mai mare, romanii care au intentia de a-si construi un business in Romania vor fi invitati in cadrul unor conferinte organizate pentru inceput in Italia, Spania si Marea Britanie, urmand ca proiectul sa se dezvolte si in alte comunitati de romani. Participantii vor avea ocazia sa ia contact direct cu antreprenori care au reusit sa dezvolte companii de succes in Romania.
Proiectul are ca suport online website-ul repatriot.ro si o pagina pe reteua de socializare Facebook unde sunt incluse informatii despre proiect, povesti de succes (ale antreprenorilor care au reusit sa-si construiasca business-uri sanatoase si corecte), ghiduri pentru antreprenori, program de conferinte, oportunitati de finantare si posibilitati de sponsorizare.
Potrivit initiatorilor acestui proiect, problemele pe care doresc să le rezolve sunt accesul limitat la informatiile privind oportunitătile de dezvoltare a unei afaceri în România si lipsa de încredere în posibilitatea de a avea succes ca om de afaceri corect. „Adiacent vom comunica si oportunitătile de angajare pentru românii care vor să se întoarcă în tară în postura de angajati”, au anuntat reprezentantii proiectului.
În diaspora sunt milioane de români. Conform unui studiu realizat în 2012, în Italia, 23% dintre români declarau că doresc să investească într-o afacere în România. Proiectul se adresează românilor care trăiesc de mai puţin de sapte ani în Italia, Spania si Marea Britanie si care au emigrat pentru a strânge bani si cunostinţe. Sunt români neintegraţi emoţional în societăţile adoptive, nu au copii sau au copii de până în sase ani si sunt la curent cu ce se întâmplă în ţară.
Vineri, 22 mai, de la ora 18:00, va fi organizata prima conferinta „Repatriot – proiect de repatriere prin antreprenoriat”. Se va urmari informarea romanilor din diaspora cu privire la oportunitatile mediului de afaceri din Romania, programele de finantare precum si transmiterea pasilor de infiintare si dezvoltare a unei afaceri.
Conferinta va reuni ca speakeri antreprenori din Romania ce vor prezenta studii de caz si povesti de succes, precum si modalitati concrete de dezvoltare a unui business.
Obiectivul principal al conferintei il reprezinta informarea romanilor din Italia asupra importantei dezvoltarii competentelor antreprenoriale si atragerea lor din strainatate inapoi acasa prin prezentarea oportunitatilor pe care le au in Romania.
Conferinta se doreste a fi totodata un punct de pornire in incurajarea . Ne dorim sa identificam impreuna oportunitati si modalitati de rezolvare a posibilelor provocari, pentru a face procesul de reintoarcere in tara cat mai facil si eficient.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult