Acasa BusinessAntreprenori România sărbătorește Ziua Eroilor – 10 iunie

România sărbătorește Ziua Eroilor – 10 iunie

scris de Ziua Veche
190 afisari

RePatriot se implică în continuare inițiativelor care susțin eroii româniei, recent implicându-se în evenimentul ‘’Ziua Veteranilor’’ iar de data asta în ‘’România sărbătorește Ziua Eroilor’’  din data de 10 iunie, în parteneriat cu Ministerul Apărării Naționale și Asociația Alături de Eroi.

Încurajăm comunitățile din Diaspora să participe la ceremoniile organizate de ambasade și totodată apelăm la susținere persoanelor și organizaților pentru realizarea evenimentului.  Împreună vă invităm să sprijiniți realizarea  singurului demers care poate sensibiliza generația tânără, ajutând-o să înțeleagă adevărul că eroii nu trebuie căutați în morminte, ci în inima noastră Asociația Alături de Eroi , alături de Ministerul Apărării Naționale organizează Ceremonia de citire a numelor eroilor căzuți în Primul și Al Doilea Război Mondial, care va avea loc atât la București, cât și în toate orașele din România.  Ceremonia de citire a numelor eroilor va avea loc în ambasadele României din lume, pentru a coase cu același fir roșu povestea unei țări care face o reverență atât de necesară în fața trecutului.  Numele eroilor vor fi citite în școlile românești, grație parteneriatului cu Ministerul Educației Naționale.

Desfășurătorul evenimentului ‘’România sărbătorește Ziua Eroilor’’ în București:

În data de 09 iunie, în intervalul orar 21:00 – 23:00, va rula pe fațada Cercului Militar Național proiecția dedicată eroilor români.

În data de 10 iunie, ora 12:00, debutează la Monumentul Ostașului Necunoscut, aflat în Parcul Carol, Ceremonia oficială de rostire a numelor eroilor, eveniment care va cuprinde următoarele momente: Intonarea Imnului de Stat al României, în interpretarea solistei Maria Coman, împreună cu Muzica Reprezentativă a Brigăzii de Gardă.  Serviciu religios de pomenire a eroilor neamului Citirea Ecleziastului, în lectura actorului George Costin Recitarea poemului scris de Nichita Stănescu,  Nu îl uitați pe cel căzut în război, în lectura actorului Tiberu Păun

Ceremonia de citire a numelor eroilor, care va dura până la ora 18:00, va reuni reprezentanți ai vieții militare și civile, exponenți ai vieții politice, culturale și artistice, studenți și elevi, precum și reprezentanți ai mass media.

Evenimentul se continua cu un concert al Muzicii  Reprezentative a Armatei României, în intervalul 18:00 – 19:30.  Împreună cu studenții Academiei Tehnice Militare, vom aprinde candele și vom depune flori în Cimitirul Eroilor din Primul Război Mondial, aflat pe Bulevardul Ghencea, în intervalul orar 20:00 – 20:30.

La ora 21:00 vom asista la video mappingul dedicat eroilor români, care va fi proiectat pe fațada Cercului Militar Național. Militarii Brigăzii de Gardă se vor retrage cu torțe pe traseul Palatului Parlamentului, unde la ora 21:30 va rula proiecția din Piața Constituției.

La ora 21:00 va avea loc și video mappingul proiectat pe fațada Primăriei Municipiului București.

Deja on-line este activat evenimentul În Numele Eroilor Povestea noastră este continuarea poveștii lor!

Du și tu mai departe poveştile eroului din familia ta. Unul din stră-străbunicii tăi a luptat în Războiul de Independență ! Unul din străbunicii tăi a luptat în Primul Război Mondial !

Unul din bunicii tăi a luptat în Al Doilea Război Mondial! Ei sunt EROI! Fă un gest în memoria lor, urcă fotografiile tale în eveniment și provoacă-ți prietenii să facă la fel.

Haideți să vedem câte poveşti putem aduna împreună. Câte glasuri de eroi răsună încă?   Persoanele și companiile care doresc să susțină această acțiune sau alte acțiuni de acest tip le rugăm să ne scrie la office@repatriot.ro cu subiectul Alaturi de Eroi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS