Acasa BusinessAntreprenori Smart Cities Days 2021

Smart Cities Days 2021

scris de Bogdan Crețu Roman
142 Afisari

RePatriot este în continuare alături de Smart Cities Days. Evenimentul parte din seria Dezbaterilor Smart Cities (ediția a a XIII-a) și beneficiază de participarea factorilor de decizie la nivel național și local, ceea ce face din acest eveniment cea mai importantă inițiativă de promovare și comunicare în domeniul orașelor inteligente. 

Moderatorul general al evenimentului este Marius Bostan, antreprenor, inițiator RePatriot și fost Ministru al Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională. Detalii mai jos și pe https://concordcom.ro/smart-cities-days-2021.

AGENDĂ ZIUA 1 – 25 mai: E-MOBILITATE ȘI MEDIU 14.00 – 15.20 Panel 1: Electromobilitate, managementul traficului și al parcărilor Acest panel va pune împreună viziunea producătorilor de vehicule electrice, furnizorilor de soluții pentru încărcare electrică, funizorilor de soluții pentru management al traficului și parcărilor cu cea a autorităților publice. Creșterea calității aerului este o necesitate stringentă pentru cetățeni și trebuie să facă parte din strategia oricărui primar. De aceea, electromobilitatea este una dintre soluțiile importante și se adresează atât transportului public, cât și celui individual. _ Exemple de întrebări la care vom căuta răspunsul (TBD): Este industria energetică este pregătită pentru adoptarea la scară largă a vehiculelor electrice? Toți producătorii și-au îmbunătățit gama de masini cu cele electrice, dar ce insfrastructură de încărcare a există? Ce soluții oferă mediul privat în acest sens? Care este perspectiva consumatorului? Oferta de autovehicule electrice este satisfăcătoare, îndeplinește toate așteptările? Cum se pregătesc producătorii? Ce oportunități de finanțare există? Ce proiecte mai au orașele? 15.20 – 15.30 Pauză _ 15.30 – 17.00 Panel 2: Distribuția inteligentă de gaze și electricitate. Provocari pentru un mediu curat Acest panel se adresează furnizorilor de utilități și de soluții pentru monitorizare și contorizare inteligentă a gazelor, energiei electrice etc. Discutăm despre politica de creștere a gradului de conectivitate la resursele de gaze naturale pentru sectorul rezidențial și cum utilizarea tehnologiei poate determina dezvoltarea durabilă a orașelor și folosirea înțeleaptă a resurselor. Exemple de întrebări la care vom căuta răspunsul (TBD): Care este rolul Primăriilor pentru asigurarea reducerii consumului de energie și pentru reducerea poluării? Ce soluții avem pentru monitorizarea inteligentă a consumului de gaze și electricitate? În orașele inteligente, cetățenii devin prosumatori, dar cum stimulăm această activitate?

ZIUA 2 – 26 mai: ADMINISTRAȚIE ȘI CETĂȚENI. TRANSFORMARE DIGITALĂ. SECURITATE CIBERNETICĂ. INTELIGENȚĂ ARTIFICIALĂ _ 14.00 – 15.20 Panel 1: Nevoile cetățenilor și oportunitățile oferite prin transformarea digitală Acest panel se adresează tuturor furnizorilor de soluții inteligente pentru administrarea diverselor componente ale unui oraș și reprezentanților administrației locale pentru a discuta despre cum folosim tehnologia în relația cu cetățenii. Infrastructura de senzori și comunicații se dezvoltă permanent prin apariția de noi tehnologii. Gestionarea informațiilor, a datelor, poate contribui la îmbunătățirea calității vieții persoanelor care locuiesc în orașe sau regiuni și va reduce costul de funcționare a unui oraș. Exemple de întrebări la care vom căuta răspunsul (TBD): Cum va ajuta noua generație IoT și de comunicații 5G serviciile oferite cetățenilor? Ce soluții pot fi dezvoltate în baza acestor date? Ce orașe care au pus datele la dispoziție și ce au obținut? Ce nevoi pot fi adresate cu costuri reduse? Ce surse de finanțare avem la îndemână? 15.20 -15.30 Pauză _ 15.30 – 17.00 Panel 2: Impactul Inteligenței Artificiale – IA asupra pieței muncii și construirea unui ecosistem sigur în beneficiul cetățenilor într-o perioadă de provocări multiple _ Panelul se adresează companiilor și administrației. Vom explora soluții bazate pe inteligența artificială și cum acestea vor influența piața muncii și dezvoltarea locală. Vom explora soluții de securitate cibernetică pentru protejarea eficientă a infrastructurilor publice și a datelor cetățenilor în contextul transformării digitale accelerate. Exemple de întrebări la care vom căuta răspunsul (TBD): Cum putem fi mai eficienți cu ajutorul IA? Cum transformarea pieței muncii poate fi un avantaj pentru administrațiile inteligente? Ce soluții de securitate cibernetică avem la îndemână? Cum ne poate ajuta cadrul strategic pentru adoptarea și utilizarea tehnologiilor inovative în administrația publică în următorii 7 ani?

 ZIUA 3 – 27 mai: SOLUȚII PENTRU DEZVOLTAREA SUSTENABILĂ A ORAȘELOR __ 14.00 – 15.20 Panel 1: Sănătate și Educație mai bună cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație Panelul se adresează companiilor, furnizorilor de sănătate și educație publică și privați și administrației locale, județene și centrale. Pandemia actuală a adus noi provocări peste cele existente și impactul este destul de mare. Soluțiile dezvoltate în mediul privat contribuie la rezolvarea unor probleme importante cu care se confruntă sectorul public. Exemple de întrebări la care vom căuta răspunsul (TBD): Cum reușim să prevenim mai mult pentru o sănătate mai bună cu costuri scăzute? Legătura dintre educație și sănătate cum poate fi întărită? Cu ce propuneri vine mediul privat pentru aceste provocări? Cum ne poate ajuta cadrul strategic și planul de reziliență pentru adoptarea și utilizarea tehnologiilor inovative în administrația publică în următorii 7 ani?15.20 -15.30 Pauză 15.20 -15.30 Pauză _ 15.30 – 17.00 Panel 2: Inovare pentru orașe inteligente și viitor. Soluții pentru primari inteligenți. Panelul va fi colecție de soluții accesibile la îndemâna edililor, gata pentru a fi implementate cu costuri reduse și rezultate dovedite. Acesta este deschis tuturor furnizorilor de soluții dedicate modernizării administrației publice a orașelor, pentru o mai bună interațiune între funcționari și cetățeni, pentru furnizarea unor servicii publice de calitate, rapide și fără birocrație, pentru creșterea calității vieții din orașe, pentru atragerea de turiști și investitori. Companiile private selectate își vor prezinta sintetic serviciile și produsele și vor avea prezentări digitale pentru a fi distribuite tuturor comunităților locale. De asemenea, Panelul se adresează clusterelor și hub-urilor de accelerare pentru finanțarea și dezvoltarea unor astfel de soluții.

1 comentariu

Tanc 21-05-2021 - 15:13

Sper sa fie adevarat si sa se tina de promisiuni. Avem mare nevoie de a schimba Romania.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult