Acasa BusinessAntreprenori Taximetria neautorizată, sancţionată cu amenzi

Taximetria neautorizată, sancţionată cu amenzi

scris de C.S.
8 afisari

Persoanele fizice sau juridice care efectuează transport public de persoane cu un autoturism fără autorizaţie vor fi sancţionate cu amendă de la 1.000 la 5.000 de lei.

Taximetria neautorizată, sancţionată cu amenzi .

Taximetria neautorizată, sancţionată cu amenzi .

Aceste prevederi fac parte dintr-un proiect de lege, adoptat, astăzi, de Senat, în calitate de primă Cameră decizională. Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie adoptat de Camera Deputaţilor şi promulgat de preşedinte.

Până în prezent, legea 38/2003 prevedea că „transportul în regim de taxi sau transportul în regim de închiriere se pot executa numai de transportatori autorizaţi”, fără a face referire la sancţiuni concrete pentru încălcarea acestei prevederi.

Guvernul arată, în expunerea de motive a proiectului adoptat miercuri de Senat, că în ultima perioadă se constată existenţa unor practici ilicite în activităţile de transport rutier de persoane prin utilizarea autoturismelor, fapt care afectează în mare măsură atât transportul local cât şi transportul judeţean de persoane, aceste practici ilicite determinând efecte negative asupra bugetului de stat prin diminuarea veniturilor încasate ca urmare a neplăţii taxelor şi impozitelor aferente activităţilor de transport rutier de persoane neautorizate, cât şi aupra siguranţei circulaţiei.

„De asemenea, aceste practici ilicite în activităţile de transport rutier de persoane prin utilizarea autoturismelor pune în dificultate asigurarea unui mediu concurenţial corect pe piaţa transportului rutier de persoane”, menţionează Executivul. 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult