Acasa Business Cât va costa o cameră la un hotel de 3 stele pe litoral, după pandemie

Cât va costa o cameră la un hotel de 3 stele pe litoral, după pandemie

scris de Misu Andrei
183 afisari

De când s-a terminat starea de urgență, tot mai mulți români au început să gândească ori chiar să planifice vacanțe. În contabilitatea hotelurilor a apărut o nouă rubrică, cea destinată cumpărării de termometre, panouri de plastic și dezinfectanți. Totul pare pregătit, gata să pornească imediat ce guvernul spune că se poate.

Ciprian Enea, consultant în turism: „Probabil că lunile iunie, iulie, probabil și o parte din luna august, sunt luni în care turiștii români vor fi foarte ispitiți să își petreacă o vacanță în România, să nu urce în autocar, să nu urce în avion, să se întoarcă foarte rapid în cazul în care din nefericire, într-o destinație sau altă vor fi raportate creșteri de coronavirus”.

George Vasiliu, preşedintele Federaţiei Naţionale a Ghizilor de Turism de România FNGTR: „În primul rând, măsurile clasice: masca, spălatul pe mâini, distanță de 1,5 m între persoane. Apoi ghidul va avea responsabilitatea înainte de a intră cu grupul la check în la hotel să verifice dacă se păstrează măsurile respective la intrare și pe parcurs până când se face cazarea turistului”.

Bulgaria, Grecia și Serbia vor să creeze o bulă turistică și să renunțe la carantină de 14 zile pentru cetățenii celor 3 țări de la 1 iunie.

Lucian Bădîrcea, director al unei agenții de turism: „Așteptăm să se hotărască și guvernanții noștri să aplicăm la acest protocol de a nu mai intra în carantină turiștii care călătoresc în cele 4 țări. S-a observat o reducere a prețurilor față de anul trecut. În special în România, un hotel de 3 stele în iulie, în Mamaia, cu mic dejun, pleacă de la undeva 100 de euro pe camera de 2 persoane”.

Chiar dacă agențiile de turism sunt nerăbdătoare să trimită lumea în vacanță, ministrul Economiei Virgil Popescu spune la Digi24 că sezonul se va deschide doar când deplasările vor fi sută la sută sigure.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult