Acasa Business Cine este noul șef al Microsoft, cel mai mare producător de software din lume

Cine este noul șef al Microsoft, cel mai mare producător de software din lume

scris de C.S.
0 afisari

Satya Nadella este noul director general al Microsoft. Nadella este un veteran aflat de 22 de ani în companie şi fost şef pentru servicii enterprise şi cloud. Cofondatorul Bill Gates va deveni consilier în probleme de tehnologie.

Satya Nadella este noul șef al Microsoft. (foto: businessweek.com)

Nadella, care preia postul de şef al Microsoft de la Steve Ballmer, va fi al treilea director general din istoria companiei americane, după Gates şi Ballmer.

Gates, anterior preşedinte al consiliului director, va ocupa un loc în board ca fondator al companiei şi postul de consilier pe probleme de tehnologie, ajutându-l pe Nadella să stabiliească direcţia în privinţa dezvoltării de noi produse, se arată într-un comunicat al Microsoft.

Numirea lui Nadella pune capăt unui proces de selecţie început în august şi care a implicat peste 100 de candidaţi. Anterior, Nadella a deţinut postul de vicepreşedinte executiv pentru divizia de servicii enterprise şi cloud.

Printre variantele luate în calcul pentru cea mai importantă funcţie de la Microsoft s-au numărat şeful Ford, Alan Mulally, şi preşedintele Oracle, Mark Hurd.

În această perioadă de cinci luni s-a intensificat dezbaterea privind viitorul Microsoft. Dominaţia companiei în IT a fost erodată în ultimul deceniu de apariţia de noi dispozitive şi sisteme de operare, lansate de Apple şi Google.

Numirea lui Nadella îi va nemulţumi, însă, pe cei care considerau că plecarea lui Ballmer oferă o oportunitate pentru instalarea unei persoane din exterior la conducerea Microsoft, notează Financial Times.

1 comentariu

urbos 04-02-2014 - 19:38

Alt canceros?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult