Acasa BusinessCompanii 9 Noiembrie 2023: SMART COMMUNITIES – SUMMIT & EXPO

9 Noiembrie 2023: SMART COMMUNITIES – SUMMIT & EXPO

scris de Misu Andrei
549 Afisari

Smart Communities Summit & Expo, aflat la cea de-a 18 ediție, este un eveniment unic care adună reprezentanți ai primăriilor, ai industriei (companii cu activitate îndelungată și start-up-uri), factori de decizie și lideri guvernamentali pentru a explora tehnologii avansate, soluții durabile și modele de dezvoltare comunitară inteligentă. Evenimentul reprezintă o contribuție la dezvoltarea comunităților inteligente și la modelarea viitorului, o sursă de inspirație și un catalizator pentru inovație și viață mai bună.

Summitul Smart Communities este o bună oportunitate pentru networking, publicul poate participa la discuții și prezentări ale reprezentanților administrației publice și mediului de afaceri, despre proiectele pe care le au comunitățile locale pentru perioada următoare și soluțiile de tip „smart city” pe care le propun companiile.

Invitații evenimentului vor veni cu noutăți despre programele de finanțare europene pentru următoarea perioadă, ce domenii vor primi finanțare și pentru ce fel de proiecte, dar și despre programele de formare a personalului din administrația publică  în corelație cu nevoile actuale induse de transformarea digitală.

Cum ajută tehnologia și care sunt soluțiile pentru ca educația elevilor să se realizeze prin noi metode adaptate dezvoltarii tehnologice, cum facem să avem comunități inteligente care să își dorescă să prospere și să adopte un stil de viață cât mai sănătos, vor fi alte provocări lansate în cadrul evenimentului.

Comunitatile, economia și turismul vor putea să fie dezvoltate, dacă localitățile isi identifica o viziune si o ambitie pe termen lung si acele elemente specifice care să le diferențieze de alte orase in competitia pentru rezidenti, turisti sau investitori. Participanții la eveniment vor afla cum se poate construi un brand puternic de localitate de la unul dintre cei mai buni specialisti in domeniului.

O sesiune întreagă va fi alocată mobilității inteligente, traficului și siguranței rutiere, vor fi prezentate soluții noi, inovative, metode de finanțare și studii de caz.  Soluțiile prezentate pot fi adoptate de localități și pot intra în programe de testare pe modelul Alba Iulia Smart City.

Orașe precum București, Alba Iulia, Târgu Jiu, dar și Consiliul Județean Sibiu vor avea reprezentanți care vor prezenta realizarile lor, cum au reușit să implementeze proiecte de dezvoltare locală, ce probleme au întâmpinat și ce soluții au găsit, dar și ce propun ei comunitățior pentru perioada următoare.

Este extraordinar cum aplicațiile tehnologice avansate ajută comunitățile locale vibrante să fie mai atractive pentru locuitori, investitori și turiști. Acest eveniment este un loc unde ideile bune, tehnologia și administrația se întâlnesc cu viitorul. În ultimii 7 ani acest cadru inteligent de dezbatere a generat sute de proiecte și a reușit să elimine timpuriu erori pe cale a fi făcute”, a declarat moderatorul general al evenimentului, Marius Bostan, antreprenor și fost Ministru al Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, inițiator al SmartCity Alba-Iulia și al primului ghid „smart communities” în România.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS