Acasa BusinessCompanii Airbus va construi elicoptere Super Puma la Brașov

Airbus va construi elicoptere Super Puma la Brașov

scris de A.A.
3 afisari

Airbus va construi elicoptere Super Puma la Brașov. Gigantul aeronautic a solicitat autorităților locale o suplimentare cu 1,2 hectare a terenului aferent fabricii IAR, care va fi extinsă și modernizată.

Airbus va construi elicoptere Super Puma la Brașov.

Airbus va construi elicoptere Super Puma la Brașov.

În total, platforma Airbus ar urma să ajungă la 2,7 hectare. Terenul va fi pus la dispoziţia firmei Vadstena SRL, înfiinţată de Airbus Helicopters în România. Potrivit acordului, IAR va ramâne în proprietatea terenului, însă Airbus îşi va plăti taxele către autorităţile locale.

La Brașov, Airbus va asambla circa 30 de unități Super Puma, ceea ce se traduce printr-o dublare a cadenței actuale. În prezent, producția modelului cu un preț de listă de 12 milioane de euro se ridică la 30 de exemplare pe an.

Elicopterul Super Puma are două locuri pentru piloţi şi până la 19 locuri pentru pasageri. În funcţie de versiune, aparatul poate avea o rază de acţiune de peste 1.000 de kilometri şi poate atinge o viteză maximă de 345 km/h. Elicopterele SuperPuma au şi versiuni militare, însă cele mai populare sunt cele civile.

Elicopterele SuperPuma sunt folosite intens de către companiile petroliere care exploatează resursele din Marea Nordului. Acestea ar putea fi folosite pentru exploatările din Marea Neagră.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult