Acasa BusinessCompanii ANAF a publicat prima listă cu persoane juridice care nu au datorii la stat

ANAF a publicat prima listă cu persoane juridice care nu au datorii la stat

scris de Misu Andrei
120 Afisari

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat prima listă a contribuabililor persoane juridice care nu au datorii, document care cuprinde 571.300 de persoane juridice ce şi-au declarat şi achitat la scadenţă obligaţiile fiscale de plată.

,,ANAF publică pe portalul propriu prima listă a contribuabililor persoane juridice care nu au obligații restante, aferentă trimestrului III al anului curent. Lista cuprinde un număr de 571.300 de contribuabili persoane juridice care și-au declarat și achitat la scadență obligațiile fiscale de plată și care nu figurează în evidențele fiscale cu obligații bugetare restante.”, informează instituţia.

Potrvivit sursei citate, lista cuprinde denumirea contribuabilului și codul de identificare fiscală și este ordonată alfabetic.

Totodată, există opțiunea interogării punctuale a informațiilor despre fiecare contribuabil după denumirea acestuia.

Conform procedurii de publicare condițiile ce trebuie îndeplinite cumulativ de către contribuabili la întocmirea listei sunt:

– sunt depuse pe perioada de prescripție a dreptului de a stabili obligații fiscale, toate declarațiile fiscale potrivit vectorului fiscal până la întocmirea listei.

,,Această condiție se consideră îndeplinită și în cazul în care, pentru perioadele în care nu s-au depus declarații fiscale, obligațiile fiscale au fost stabilite prin decizie, de către organul fiscal.”, precizează ANAF.

– au achitat la scadență/termenul de plată prevăzut de lege obligațiile principale și accesoriile în trimestrul pentru care se realizează publicarea listei;

– nu înregistrează obligații bugetare restante la data întocmirii listei.

De asemenea, în categoria contribuabililor care sunt cuprinși în listă fac parte și contribuabilii care se încadrează în situațiile prevăzute la art. 157 alin (2) și (3) din Codul de procedură fiscală, inclusiv cei care beneficiază de înlesniri la plată acordate potrivit legii și care se află în derulare.

În categoria contribuabililor care nu fac obiectul publicării sunt cuprinși contribuabilii care au fost declarați inactivi temporar de către Registrul Comerțului sau care au fost declarați inactivi potrivit dispozițiilor din art. 92 din Legea nr. 207/2015 cu modificările și completările ulterioare.

1 comentariu

?????? 04-11-2022 - 21:08

@ Au in atributii astia sa faca reclama gratuita , ? Au „subtilizat” activitatea de la ,,Pagini Aurii” , ?S-au apucat sa faca ,,de bine” la contribuabili, ca indatorati ce sunt, ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult